Loimun ja Akaan välieräsarja jatkuu perjantaina

Akaa-Volley väänsi Loimusta voiton viiteen otteluun venyneessä välieräsarjassa. Loimu taistelee tällä viikolla pronssimitaleista.

LENTOPALLO

Raision Loimun ja Akaa-Volleyn kiihkeä välieräsarja huipentuu viidenteen otteluun, joka pelataan pitkäperjantaina Akaa Areenalla kello 17 alkaen. Ottelupari on siis palannut sikäli lähtöruutuun, että kotietu on Akaa-Volleylla, mutta nyt pelin henki on kerrasta poikki. Keskiviikon loppunumeroiksi Kerttulan liikuntahallissa kirjattiin 2-3 (16-25, 25-14, 26-24, 17-25, 16-18) vierasvoitto.

Ottelun ratkaiseva viides erä oli todellista ”nitro-lentopalloa” ja venyi jatkopalloille. Loimulla oli ottelupallo tilanteessa 16-15 ja isännät intoutuivat jo tuulettamaan finaalipaikkaa, mutta Greg Pettyn hyökkäys olikin Loimun eturessussa. Kun seuraavakin pallo päättyi kokeneen jenkkipelurin käsien kautta, oli Akaa-Volleylla käsissään heidän kolmas ottelupallonsa, jonka päätti torjunnallaan passari Anton Välimaa.

– Harmittaa tietysti. Ei pitäisi yllättää, että Petty tappaa pallot ja me olimme silti ihan missä sattuu, harmitteli Loimun Joonas Jokela ottelun ratkaisuhetkiä.

Ottelun paras pistemies oli Akaa-Volleyn hakkuri Ali Fazli, joka teki 27 pistettä tehoin +15. Greg Petty tuki 22 pisteellä ja +11 tehoilla. Loimun puolella Joonas Jokela teki 22 ja Sebastian Pozo Hernandez 15 pistettä.

– Yleensä heikon vastaanoton jälkeen me olemme olleet hyviä, mutta nyt ei oltu. Me tarvitsemme hyviä syöttöjä näissä peleissä. Hyvä että saatiin se asia korjattua avauserän jälkeen. Aika tasaista meillä tänään. Aapeli ja Janne tulivat hyvin syöttövaihtoihin, ja Eemeli antoi Väinölle hiukan huiliaikaa ja hoitikin sen upeasti, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Sarjan ratkaiseva viides ottelu pelataan siis perjantaina Akaalla.