Kokoomus suurin myös Varsinais-Suomessa

Petteri Orpolla riittää ilon aiheita vaalituloksen ansiosta. Kokoomus on nyt myös Varsinais-Suomen suurin puolue eduskunnassa.

EDUSKUNTAVAALIT

Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi myös Varsinais-Suomessa. Kokoomus saavutti Varsinais-Suomen vaalipiirissä viisi eduskuntapaikkaa.

Eduskuntaan selvisivät puolueen puheenjohtaja turkulainen Petteri Orpo, naantalilainen Pauli Aalto-Setälä, turkulaiset Saara-Sofia Sirén ja Ville Valkonen sekä uutena kansanedustajana, yllättäjä Milla Lahdenperä Taivassalosta. Lahdenperä sai 4.523 ääntä ja jätti edellisen kauden istuvan kansanedustajan Anne-Mari Virolaisen varasijalle. Virolainen sai reilut 200 ääntä vähemmän kuin Lahdenperä, joten kisa Kokoomuksen viidennestä edustajapaikasta oli todella tiukka.

Perussuomalaiset saivat eduskuntaan neljä kansanedustajaa; turkulaisen Ville Tavion, naantalilaisen Vilhelm Junnilan, maskulaisen Ritva ”Kike” Elomaan ja salolaisen Mikko Lundénin. Perussuomalaisten kansanedustajat Varsinais-Suomesta säilyivät siis ennallaan.

SDP jäi Varsinais-Suomessa jälleen kolmeen paikkaan. Läpi menivät Aki Lindén Turusta, Eeva-Johanna Eloranta Turusta ja Saku Nikkanen Salosta.

Vasemmistoliitto piti kaksi paikkaansa, mutta toinen edustaja vaihtui. Puolueen puheenjohtaja Li Andersson Turusta meni läpi ja veti mukanaan toisen turkulaisen, entisen jalkapalloammattilaisen Timo Furuholmin.  Furuholmin poliittinen ura on alkanut hattutempulla, sillä hän meni ensimmäisellä kerralla läpi kuntavaaleissa, aluevaaleissa ja nyt eduskuntavaaleissa.

Keskusta koki vaalitappion myös Varsinais-Suomessa. Kansanedustajaksi selvisi ainoastaan puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko Oripäästä.

Vihreät saivat niin ikään vain yhden kansanedustajan Varsinais-Suomesta, kun läpi meni kaarinalainen Sofia Virta.

RKP säilytti yhden paikkansa, kun paraislainen Sandra Bergqvist selvisi jälleen eduskuntaan.