Aurajoen Yöjuoksu aloittaa juoksukauden

Aurajoen yöjuoksu kerää tänä vuonna ennätysmäärän juoksijoita. Kuva: Rami Nummelin.

JUOKSU

Turun Urheiluliiton juoksukausi alkaa toden teolla tulevana perjantaina, kun Aurajoen Yöjuoksussa juostaan viiden ja kymmenen kilometrin matkat perjantaina 28. huhtikuuta.

Perjantai-illalla juostava Aurajoen Yöjuoksu kokoaa tänä vuonna ennätysmäärän juoksijoita. Pimenevässä kevätillassa nähdään yli 800 ilmoittautunutta, joka on Aurajoen Yöjuoksun ennätys.

– Tämä on hyvä suunta juoksutapahtumien kannalta, juoksijat palaavat tapahtumiin muutaman vaikean vuoden jälkeen, iloitsee kilpailun johtaja Antti Leskinen Turun Urheiluliitosta.

Tapahtuma-alue sijaitsee Turun Linnan pihalla ja Linnanpuistossa. Molempien matkojen lähdöt ovat illalla kello 21.35 Linnankadulla, Turun linnan edustalla. Juoksureitit kulkevat seuraavasti: Linnankatu-Martinsilta-Itäinen Rantakatu-Teatterisilta-Läntinen Rantakatu-Turun Linna. Yksi kierros on viisi kilometriä ja kymmenen kilometrin matkaan juostaan luonnollisesti kaksi kierrosta.

Tapahtumakanslia on avoinna perjantaina 28. huhtikuuta Hansan Intersportissa kello 10.00-17.00, jonka jälkeen se siirtyy tapahtuma-alueelle Turun linnan pihalle kello 19.30-21.30.

Numeroiden haku onnistuu kummastakin toimipisteestä ja Turun linnan piha-alueen tapahtumakansliasta pystyy ilmoittautumaan mukaan juoksemaan aina kello 21.00 asti.

Ilmoittautua voi myös etukäteen Aurajoen Yöjuoksun nettisivuilta osoitteessa aurajoenyojuoksu.fi.

Tapahtuma-alue sijaitsee Linnan pihalla ja tapahtuma-alueella on Sunborn Eventsin ravintola Juhana Herttuan Kellari, infopiste, tapahtumakanslia, varustesäilytys, vaatteidenvaihtoteltat sekä WC:t.

Juoksu aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä erityisesti Itäisellä Rantakadulla sekä Linnankadulla.