Vesiväylä Hessundinsalmen sillan työmaan kohdalla avataan veneilykaudeksi

Vesiliikenteen kulku Hessundinsalmen siltatyömaalla veneilykaudella 2023.
Vesiliikenteen kulku Hessundinsalmen siltatyömaalla veneilykaudella 2023 vesiväylän ollessa avoinna 31.3.–30.9.2023. Kuva: Väylävirasto.

PARAINEN.

Väylävirasto tiedottaa, että Paraisten Saaristotiellä Hessundinsalmen sillan kohdalla kokonaan suljettuna ollut vesiväylä avataan 31. maaliskuuta. Sulku liittyi Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeessa rakennettaviin työsiltoihin. Sulun aikana työsilta saadaan rakennettua lähes kokonaan Hessundinsalmen eteläpuolelta.

Vesiväylän ollessa avoinna 31.3.–30.9. välisenä aikana kohteessa varataan vesiliikenteen käyttöön alikulkukorkeudeltaan nykyistä vastaava ja 20 metriä leveä kulkuaukko. Kulkuaukko suljetaan uudestaan veneilykauden päättyessä lokakuussa 2023.

– Kulkuaukko varustetaan sen reunoja pitkin kulkevalla led-nauhalla näkyvyyden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Toivomme, että myös veneilijät huolehtivat turvallisuudesta kulkemalla poikkeusoloissa erityistä tarkkaavaisuutta ja maltillisia tilannenopeuksia noudattamalla, sanoo projekti-insinööri Saramaria Cowell Väylävirastosta.

Hessundinsalmen veneväylä suljetaan uudestaan vesilain lupaehtojen mukaisesti 1.10.2023 ja avataan veneliikenteelle keväällä 1.5.2024 mennessä. Veneväylä suljetaan uuden sillan teline-, muotti-, raudoitus- ja valutöiden vuoksi.

Turun Seutusanomat