Tina Salmisen Pidät mut raiteilla -kappale on julkaistu molemmilla kotimaisilla

Tina Salmiselta uutta musiikkia. Kuva: Jussi Vierimaa.
Tina Salmiselta uutta musiikkia. Kuva: Jussi Vierimaa.

MUSIIKKI.

Turkulaisen Tina Salmisen dancepop-uutuuden molemmat kieliversiot Pidät mut raiteilla ja Du häller mig på rätt spår ovat kuunneltavissa suoratoistopalveluissa kuten YouTubessa ja Spotifyssa.

Paraisilla syntyneen ja Ruotsin Boråsissa pienenä koululaisena asuneen kulttuurin moniottelijan Tina Salmisen uutuusjulkaisun Pidät mut raiteilla / Du håller mig på rättspår julkaisubileet pidettiin helmikuun lopulla Mynämäen Bar Hunningossa.

Salmisen kahdelle kielelle äänittämän kappaleen omakohtainen teksti kertoo tarinan, josta ei vauhtia puutu! Hänet muistetaan viime syksyn radioaalloilta koskettavasta coverista Antti Tuiskun Ensimmäinen kerta -albumiraidasta, jonka hän halusi kääntää myös ruotsiksi. Näin syntyi För den första gången, kautta aikain ensimmäinen hittisäveltäjä Markku Impiön muulla kuin suomen kielellä levytetty sävellys.

Tina Salminen kuuluu turkulaisen Tähdittämön mielenkiintoiseen artistijoukkoon. Tähdittämö on Turun Kakolanmäelle viime vuonna uudelleen aktivoitu kotimainen levy-yhtiö ja musiikkikustantamo, jonka alkuvuoden 2023 ajankohtaisia artisteja ovat Syksyn Sävel 2022 -finalisti, naantalilainen Reija Kortet, sekä molemmilla kotimaisilla levyttävä turkulainen Tina Salminen.

Turun Seutusanomat