Saaristomeri-vaalipaneeli Turun yliopistossa 24.3.

Seili / Saaristomeri
Seili. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy / Seutusanomien kuva-arkisto.

EDUSKUNTAVAALIT.

Saaristomeri-vaalipaneelissa perjantaina 24. maaliskuuta kello 14–16 pureudutaan Saaristomereen, sen biodiversiteettiin ja tulevan vaalikauden päätöksentekoon. Turun yliopiston Arcanumin Aava-salissa järjestettävä paneeli on kaikille avoin.

Paneelin järjestää Suomen Akatemian rahoittama tutkimushanke Kadonneet, uhanalaiset ja saapuneet lajit – Ihmisten suhde Itämeren muuttuvaan biodiversiteettiin (HumBio), jossa tutkitaan ihmisten suhdetta muuttuvaan meribiodiversiteettiin humanististen alojen näkökulmasta.

Vaalipaneelin teemana ovat Saaristomereen ja sen muuttuvaan biodiversiteettiin liittyvät aiheet ja niiden vaikutus tulevaan vaalikauteen ja päätöksentekoon. Keskeisiä teemoja ovat merellisen luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen, Saaristomeren rehevöityminen sekä ihmisten muuttuvat käsitykset meri- ja saaristoympäristöstä.

Ympäristöaiheet ovat merkittävä teema tulevissa vaaleissa ja Saaristomerta koskevat aiheet korostuvat tärkeänä vaaliteemana erityisesti Varsinais-Suomessa. Seuraavan vaalikauden aikana tehtävät päätökset ovatkin siis isossa roolissa määrittämässä Saaristomeren tulevaisuutta. Nopeat muutokset vaativat nopeita ratkaisuja.

Paneeliin osallistuvat Toni Forsblom (kok.), Olli-Pekka Aalto (kesk.), Saija Porramo (vihr.), Lotta Laaksonen (vas.), Miku Kuuskorpi (SDP), Satu Söderström (PS) ja Jonathan Westergård (KD). Mukaan on kutsuttu ehdokkaat Suomen suurimmista puolueista. Ehdokkaat tarjoavat taustansa ja kokemuksensa vuoksi erilaisia näkökulmia Saaristomereen ja sen suojeluun.

Ehdokkaita haastattelevat tilaisuudessa HumBio-hankkeen johtaja Otto Latva sekä hankkeen vaalipaneelityöryhmää vetävä Noora Kallioniemi.

Turun Seutusanomat