Rasekon Jalkaklinikalla edistetään jalkaterveyttä

Rasekon Jalkaklinikka
Rasekossa terveys- ja hyvinvointialaa opettavat Hille Kinnunen ja Marianne Holmström ohjaavat opiskelijoitaan, Oxana Nikolaevaa, Johanna Junnilaa, Krista Mattssonia ja Janita Iivosta, jalkahoitojen tekemisessä. Kuvat: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Rasekon Jalkaklinikalla opiskelijat tekevät terveyttä edistäviä jalkahoitoja opettajien ohjauksessa.

RAISIO.

Yksilöllinen hoito alkaa Rasekon Jalkaklinikalle ajanvarauksen tehneen asiakkaan jalkojen terveyttä kuvastavalla kartoituksella. Raision seudun koulutuskuntayhtymässä (Raseko) terveys- ja hyvinvointialaa opettavat Marianne Holmström ja Hille Kinnunen kertovat hoitopolun kulusta:

Rasekon Jalkaklinikka
Hoidon alkuun tehdään jalkapeilitutkimus.

– Ensin tehdään kävelyanalyysi ja jalkapeilitutkimus, joilla selvitetään mahdollisia virheasentoja ja painepiikkejä. Kylvetyksen jälkeen on vuorossa perusteellinen analyysi ja yksilöllisen hoitosuunnitelman teko. Tarpeen mukaan hoidetaan kynsi- ja iho-ongelmia, sekä annetaan ohjausta omahoitoon, he kuvailevat tiivistetysti jalkojenhoitajalla käyntiä.

Terveysalan ammattitutkinnon jalkojenhoitotyön osaamisala on kuulunut Rasekon tutkintovalikoimaan syksystä 2021 alkaen.

Rasekon Jalkaklinikan opetustiloissa jalkojenhoidon ammattitutkinnon opiskelijat tekevät hoitoja opiskelijatyönä opettajan ohjauksessa.

– Käytännön harjoitustila on välttämätön tällä alalla, jotta opiskelijat pääsevät kunnolla sisälle ammattiin. Meillä on täällä viisi hoitopistettä, joihin voi varata aikoja ympäri vuoden kesätaukoa lukuun ottamatta. Lisäksi opiskelijat tekevät laitoskäyntejä pitkäaikaishoidon yksiköissä, Marianne Holmström toteaa.

Rasekon Jalkaklinikka
Poralla hoidetaan kovettumia ja känsiä sekä ohennetaan paksuuntuneita kynsiä.

– Tammikuussa opiskelunsa aloittaneet tulevat jalkojenhoitajat (AT) saavat vastaanottaa asiakkaita pääsiäisen jälkeen. Opinnot kestävät vuoden verran, ja aloitusajankohdat ovat tammikuussa ja elokuussa, joten täällä on aina opiskelijoita asiakkaita vastaanottamassa, Hille Kinnunen jatkaa.

Jatkuva haku jalkojenhoidon ammattitutkintoon tarkoittaa sitä, että opintoihin voi hakea koska tahansa.

– Meillä on kymmenen aloituspaikkaa per alkava ryhmä ja tämä ala on niin kysytty, että tällä hetkellä voi hakeutua vuoden päästä tammikuussa alkaviin opintoihin. Ensi elokuussa aloittavan ryhmän valintahaastattelut ovat nimittäin jo käynnissä, opettajat Kinnunen ja Holmström sanovat.
– Jalkojenhoidon ammattitutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Sekä oppisopimus- että päiväkoulutuksena tutkinnon suorittavilla tulee aina olla taustalla vähintäänkin sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, he lisäävät.

Raseko tarjoaa opiskelijoilleen välineet Jalkaklinikalla tehtäviin hoitoihin.
Rasekon Jalkaklinikka
Rasekon Jalkaklinikalla on viisi hoitopistettä.

Opiskelijoilla on myös mahdollisuus valita sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen valinnaisena tutkinnon osana.

Ammattitutkinnon suorittaneille jalkojenhoitajille on paljon kysyntää. Hoidosta hyötyy kaikenlaiset jalat, ja se sopii myös erityisryhmille kuten diabeetikoille ja reumaa sairastaville.

– Rasekon Jalkaklinikan jalkahoidot ovat terveyttä edistäviä. Asiakkaiksi ovat tervetulleita kaikenikäiset ihmiset: Yleisimmät hoitoa tarvitsevat ongelmat jaloissa ovat sisään kasvaneet kynnet, kynsisieni, syylät, känsät ja kovettumat. Lisäksi valmistamme täällä orteeseja ja kevennyksiä, Hille Kinnunen ja Marianne Holmström listaavat.

Rasekon Jalkaklinikka toimii Raision seudun koulutuskuntayhtymän Raision kampuksella, osoitteessa Juhaninkuja 1, vaihtelevin aukioloajoin, pääosin maanantaista torstaihin kello 8–20. Vapaat ajat voi tarkistaa ajanvarauksesta, joka tapahtuu raseko.fi/rasekon-jalkaklinikka -sivun kautta tai soittamalla numeroon 044 705 7584. Ammattiopiston opiskelijatyönä suoritettava, puolentoista tunnin mittainen hoitotuokio maksaa 30 euroa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Rasekon Jalkaklinikka
Terveys- ja hyvinvointialan opettajat Marianne Holmström ja Hille Kinnunen toivottavat kaikenikäiset ihmiset tervetulleiksi Rasekon Jalkaklinikalle.

 

Turun Seutusanomat Länsi -lehdessä 22.3. julkaistussa Rasekon Jalkaklinikka -jutussa
oli virheellistä tietoa opintojen kestosta. Ammattitutkinnon suorittaminen kestää
vuoden verran, eikä kaksi vuotta, kuten printtilehden artikkelissa luki.
Toimitus pahoittelee virhettä.