Mynämäen kunta maksoi 30.000 älykylähankkeen käynnistämisestä

ASV Arctic Smart Village Oy
ASV Arctic Smart Village Oy:n Model-X malliston pienin vaihtoehto on 45 neliöinen Mini, jossa on lisäksi 26 neliön suuruinen nukkumaparvi. Kuva: ARKKITEHTITOIMISTO KJ-A OY/NOMAD LTD.

MYNÄMÄKI.

Gadolin Älykylä ® -hankkeen kariuduttua asumisosuuskuntamuotoisena ryhmärakennuskohteena kysyimme Mynämäen kunnanjohtaja Seija Österbergiltä, mitä hankkeelle kuuluu, ja mitä konsulttisopimus kunnan kannalta tarkoittaa.

Mynämäen kunnan kulujen osuus on ollut tähän mennessä 30.000 euroa eli sopimukseen merkatun alkukorvauksen verran.

– Kyseessä on Arctic Smart Village Oy:n ja kunnan kesken keväällä 2020 allekirjoitettu konsulttisopimus, jossa konsultin tehtävänä on hankkia asukkaat osuuskuntamuotoiseen asumishankkeeseen ja kerätä siihen tarvittavat aineistot, Österberg sanoo.
– Kunta on maksanut sopimuksen mukaisen alkukorvauksen 30.000 euroa ja seuraava maksuerä olisi vasta sitten, kun rakennuttaja (osuuskunta) on saanut rakennusluvan ja rahoituksen ja hankkeeseen on riittävä määrä asukkaita/osakkaita sitoutunut. Tavoite oli 50 uutta asukasta kuntaan ja korvaus tulisi sen perusteella. Sopimusta on muutettu siltä osin, että hankkeen toteuttaja voi olla muukin kuin osuuskunta, mikä oli alkuperäisen konseptin tarkoitus, Österberg lisää.

ASV Arctic Smart Village Oy:n ja Mynämäen kunnan välistä konsulttisopimusta tarkastellaan seuraavaksi kuluvan vuoden elokuussa.

Katariina Mäkinen-Önsoy