Keltainen Pallo pyöräytti Turun ylioppilasteatterin kevään käyntiin

Keltainen pallo 2023. Kuva: Petri Aulin.
Keltainen pallo käsittelee yksinäisyyttä yhteiskunnassa. Taka-alalla Jaina Saviainen, Satu-Lotta Pitko, Laura Lalli, Armi Wahlroos, Satu Herrala sekä John Uotila ja etualalla Martin Henkelmann, Alisa Alho sekä Heidi Ripatti. Kuva: Petri Aulin.

TEATTERI. 

Turun ylioppilasteatterilla 3.3. ensi-iltansa saanut Keltainen pallo on Tuomas Timosen absurdi komedia, joka käsittelee ihmisiä oman elämänsä roolien puristuksessa.

Tekstissä on näytelmä näytelmässä. Näytelmä sijoittuu harrastajateatteriin, jossa ensi-ilta häämöttää viikon päässä, mutta lipunmyynti huutaa tyhjyyttään. Ohjaaja on ahdistunut ja paineet onnistumisesta kummittelevat kaikkien mielessä. Timosen nokkela teksti ja Lassi Jämsän raikas ohjaus vetävät katsojan ajatuksia herättävälle matkalle teatterin turvallisessa ympäristössä.

Esitys kertoo yksinäisistä ja yksinäisyydestä tunteena. Se on hiljaista, vaikeaa, näkymätöntä, äärimmäistä ja totta sille joka siitä joutuu kärsimään.

Tässä liikutaan koko ajan naurun ja surun rajapinnassa ja kysytään mitä yksinäisyys meidän maailmassa oikeastaan tarkoittaa ja mitä kohtaloita sen sanan taakse kytkeytyy. Puhutaan yhteiskunnallisesta ongelmasta ihan tosissaan, mutta unohtamatta huumoria. Nauru voi auttaa pohtimaan vaikeita asioita, ohjaaja Lassi Jämsä kuvailee.

Näytösten jälkeen katsojat pääsevät osallistumaan keskusteluun näytelmän työryhmän kanssa ja purkamaan esityksessä käsiteltäviä tärkeitä aiheita.

Esityskausi: 3.3. – 23.4.2023.

Turun Seutusanomat