Turun Seutusanomat nostattamassa vaalihuumaa

Turun Seutusanomat -lehtipino
Turun Seutusanomat on yksi monista Postin jakelussa olevista lehdistä.

EDUSKUNTAVAALIT

Tiistaina 21. helmikuuta oli päivä, jolloin ehdokashakemukset oli viimeistään jätettävä vaalipiirilautakunnille.

Lähiviikkoina on edessä useita tärkeitä päivämääriä. Torstaina 2. maaliskuuta ehdokasasettelu vahvistetaan vaalipiirilautakunnissa, tiistaina 21. maaliskuuta päättyy kotiäänestykseen ilmoittautuminen ja ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta. Varsinainen vaalipäivähän on sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Varsinaissuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden kannattaa laittaa myös muita päivämääriä muistiin. Turun Seutusanomien nettilehden vaalisivut avataan maanantaina 27. helmikuuta. Siitä lähtien netin vaalisivuilla julkaistaan toimituksen tekemiä juttuja vaaleista, mutta myös ehdokkaiden omia kirjoituksiaan. Emme siis aseta vaalikaranteenia.

Oman kirjoituksensa voi saada julkaistuksi Turun Seutusanomien nettisivuille, kunhan muistaa muutaman asian kirjoittaessaan ja kirjoitusta julkaistavaksi lähettäessään.

Perusasiat ensin; julkaistavaksi tarjottavat kirjoitukset tulee lähettää Turun Seutusanomien päätoimittajalle Marko Vuosjoelle osoitteeseen marko.vuosjoki@turunseutusanomat.fi. Kirjoitusten maksimipituus on 2500 merkkiä välilyönnit mukaan lukien. Toimituksemme pidättää oikeuden lyhentää ylipitkät kirjoitukset edellä mainittuun mittaan.

Kirjoitusten määrästä riippuu se, miten nopeasti kirjoituksia ehditään käsittelemään ja julkaisemaan. Lähtökohtaisesti linjamme on, että kultakin ehdokkaalta julkaistaan yksi kirjoitus – ei useampia.

Kirjoituksessa pitää luonnollisesti mainita lopussa kirjoittajan nimi ja puolue.

Otsikoinnissa kannattaa olla huolellinen. Lyhyt ja ytimekäs on suositeltava – se herättää lukijan kiinnostuksen – eikä lehden toimitus joudu tekemään editointia, joka myöhemmin on ehdokkaan itsensä mielestä epäonnistunut…

Ja vielä kirjoitusten sisällöstä; arvon ehdokkaat, keskittykää asioihin, tuokaa esiin omia ratkaisujanne ja kertokaa, miten te asioita hoitaisitte. Toimituksellamme on aina päätösvalta julkaisupäätöksessä. Asiaton, toisia ehdokkaita tai puolueita herjaavat kirjoitukset eivät mene läpi. Puoluepolitiikassa voidaan toki olla kriittisiä ”kilpailijoita” kohtaan, mutta muistakaa kuitenkin asiallinen kielenkäyttö ja asioissa pysyminen.

Teemme nettiin julkaistavaksi lähetetyistä kirjoituksista myös kiinnostavia nostoja printtilehtiimme, jotka ilmestyvät vielä kolmesti ennen varsinaista vaalipäivää; 8., 22. ja 29. maaliskuuta.

Päätoimittaja Marko Vuosjoki