Saaristo hehkuu valokuvissa Turun tuomiokirkossa

Auringon kisailua rannan kivien lomassa. Kuva: Janne Gröning

SEURAKUNNAT

Turun tuomiokirkossa aukeaa keskiviikkona 1. maaliskuuta Janne Gröningin valokuvanäyttely ”See the Light – Feel the Light”. Pyhän Johanneksen kappelissa 1.3.-2.4. esillä oleva näyttely kuvaa saariston luontoa sen värien, valojen ja monipuolisten muotojen kautta.

Valokuvaaja Gröning haluaa teoksillaan pysäyttää ihmiset pohtimaan luonnon merkitystä omassa elämässään, sekä näyttää, kuinka kaunis, meditatiivinen, rauhoittava ja parantava luontomme on.

– Nykypäivänä masennus ja loppuun palaminen ovat suurimpia kansantauteja länsimaailmassa, kertoo Gröning teostensa taustasta.

– Luontoon täytyy vain lähteä katsomaan sen kauneutta, kuuntelemaan sen hiljaisuutta, kokemaan sen voima ja harmonia, ja sitä kautta löytää rauha itsessään. Ja jos ei luontoon aina pääse, niin luontokuva välittää näitä samoja tuntemuksia.

Taidenäyttelyn kuvissa vedellä ja valolla on vahva merkitys. Kontrasti Tuomiokirkon hämärään tiilimaailmaan onkin virvoittava. Näyttelyn suojelijana toimii tuomiorovasti Aulikki Mäkinen, järjestäjänä on Turun tuomiokirkkoseurakunta.

Janne Gröning: See the Light – Feel the Light -valokuvanäyttely Turun tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa 1.3.-2.4.23, avoinna päivittäin kello 9-18 (ei kirkon tilaisuuksien aikana).