NaSU:n Kari Hämäläisen SM-rallikausi jatkuu viikonloppuna

Kari Hämäläinen Kuva: Toni Ollikainen
Kari Hämäläisen yhteistyökumppaneiden väreihin teipattu auto on valmiina Jyskälän runsaslumisille erikoiskokeille. Kuva: Toni Ollikainen.

MOOTTORIURHEILU. 

Tulevana viikonloppuna Ralli SM -sarja jatkuu kolmannella osakilpailulla Jyväskylässä. Ralliin on määräaikaan mennessä hyväksytty 153 kilpailijaparia.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita (NaSU ry) edustava Kari Hämäläinen kartanlukijanaan Tero Rönnemaa Raision Urheiluautoilijoista kilpailevat luokassa SM1, joka on Ralli SM -sarjan pääluokka. He osallistuvat kauden kolmanteen SM-ralliin Škoda Fabia R5 -ryhmän nelivetoisella ralliautolla, jonka kyljessä on Jyväskylän Talvirallissa numero 25. Autossa on 4-sylinterinen 1620cc turboahdettu- ja suoraruiskutus-moottori, jonka tehot on 210kW/420Nm. Huippunopeutta löytyy 185 km/h. Voimansiirtona manuaalinen viisivaihteinen sekventiaalivaihteisto.

Hämäläinen on vuokrannut Jyskälän talviralliin Škoda Fabia R5:n Co-Motosportilta, joka on täyden palvelun rallitiimi. He tarjoavat kilpa-autojen vuokrausta huoltoineen ja renkaineen. Hämäläisen ja Rönnemaan ensikosketus tiimiin ja kalustoon tapahtui Kuopion SM-rallissa helmikuun alussa ja ensivaikutelma oli varsin positiivinen.

– Menemme testaamaan autoa ralliviikon torstaina ja itse kisaan lähdemme parantamaan suoritusta Kuopion virheestä oppineina. Ralli on veressä ja jälleen on edessä rentouttava viikonvaihde, kertoo Kari Hämäläinen ralliviikon tunnelmissa.

Perjantaina 3.3. on reittiin tutustumispäivä, jolloin erikoiskokeet nuotitetaan ennakkoon. Ralli starttaa perjantai-iltana kello 19:01 Killerin raviradan yleisöerikoiskokeella, jolla on mittaa 2,9 kilometriä. Lauantai 4.3. on varsinainen rallipäivä sisältäen kuusi erikoiskoetta Jyskälän talvisissa maisemissa. Erikoiskokeita rallissa ajetaan yhteensä 88,48 kilometriä. Ensimmäiset kilpailijat saapuvat maaliin Killerin raviradalle lauantaina klo 18:39 aikaan.

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta. Sarjassa ajetaan kaudella 2023 seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kolme kesällä ja yksi syksyllä. Suomenmestaruudet jaetaan erikseen kaksi- ja nelivetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille ja kartanlukijoille. Rallia voi seurata reaaliaikaisesti Ralli SM –sivuilta.

Timo Kutila
Siksimedia