Harry Potterin maaginen ilta kutsuu kirjastoon Kaarinassa, Maskussa ja Raisiossa

Harry Potter -tapahtumat
Harry Potter -teemaisia tapahtumia on luvassa helmikuussa Kaarinassa, Maskussa ja Raisiossa. Kuva: Kustannusosakeyhtiö Tammi.

TAPAHTUMAT. Harry Potter -teemaista tapahtumaa vietetään helmikuun ensimmäisenä torstaina Kaarina-talossa. Tämän vuoden teemana on Viistokuja. Harry Potter -tarinoista tutulta Viistokujalta voi löytää melkein mitä vaan, ja siksi kirjastoonkin ilmestyy hullunkurisia pajoja ja puoteja, eriskummallisen käytävän varrelle.

Kaarina-talolla on 2. helmikuuta kello 15–19 luvassa etsintää, erilaisia pajoja ja muuta Harry Potter -teemaan sopivaa. Erilaiset Harry Potter -henkiset asut ovat erittäin suositeltuja. Pajat ovat auki kello 15–18, Suuri Tupavisa, palkintojen jako ja arvonnat alkavat Kaarina-salissa klo 18.15. Harry Potter ja viisasten kivi alkaa Kaarina-salissa kello 19 (kesto noin 2,5 tuntia). Huomioi, että ikä pitää pystyä todistamaan esimerkiksi kirjastokortilla.

Maskun kunnankirjastossa Harry Potterin taikamaailmaan päästään tutustumaan puuhatehtävien ja työpajojen parissa puolestaan 7. helmikuuta kello 16–19.

Mukana tapahtumassa on uusintakierros pakohuonepelistä, jossa on tarkoitus auttaa taikakauppias Salamanderia löytämään sotkuisen puodin uumenista tärkeä taikaesine. Ei siis kannata myöhästyä junasta!

Työpajoihin voi osallistua milloin vain, mutta pakohuonepeliin on ennakkoilmoittautuminen (Maskun pääkirjasto / 044 7388 255). Kello 16.15–18.30 käynnissä oleviin neljään peliin mahtuu kerrallaan mukaan kuusi pelaajaa. Suositusikäraja on kolmasluokkalaisesta ylöspäin, pienemmät voivat osallistua vanhemman kanssa. Yksi pelikierros kestää 30 minuuttia.

Raision Kirjastotalo muuttuu lasten teemalauantaina 11. helmikuuta kello 10–13 Harry Potter -kirjoista tutuksi, velhomaailman tunnetuimmaksi kauppakaduksi, Viistokujaksi.

Kirjastosta löytyykin taikasauvapaja ja luutakauppa. Puotien anteja pääsee testaamaan luutien kokeiluradalla sekä loitsupajassa. Taikajuomapajassa pääsee valmistamaan omia taikakeitoksia.

Mikäli vielä oma tupa on hakusessa, valinnassa auttaa lajitteluhattu. Nyt on myös hyvä aika osallistua Dolores Pimennon ystävänpäiväkorttipajaan. Kaiken tämän lisäksi tapahtumassa on Harry Potter -aiheinen vitriininäyttely, palapelejä sekä muuta puuhailtavaa. Cafe Charlotta palvelee koko tapahtuman ajan kirjaston asiakkaita.

Velhojen lisäksi tapahtumiin ovat tervetulleita aivan kaikki, oli sitten ihmeotus tai vaikka jästi!

Vapaapääsyisten tilaisuuksien järjestelyistä vastaavat Maskun hyvinvointipalvelut yhdessä Maskun kunnankirjaston kanssa, Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut sekä Raision kirjasto-, nuoriso- ja liikuntapalvelut.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivan Bloomsbury Publishing -kustantamon lanseeraamaan Harry Potter Book Night -tapahtumakokonaisuuteen perustuvat maagiset tilaisuudet saavat Suomessakin jatkoa myöhemmin tänä vuonna.

Bloomsbury on julkistanut uuden Harry Potter -kirjasarjaa juhlistavan teemapäivän, Harry Potter Book Dayn, jota vietetään tänä vuonna lokakuussa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Juttuun on lisätty 1.2. kello 20.40 maininta Raision Harry Potter -tapahtumasta.