Runsas kattaus värejä ja valoja joulusisustukseen

Koti on edelleen monelle ensisijainen paikka joulunviettoon. Nyt on siis aika kiinnittää huomiota joulukauteen valmistautumiseen ja koristeiden sekä valojen asetteluun sinne, missä juhlapyhät vietämme.

SISUSTUS. Joulu on värejä, tuoksuja ja sädehtivää taikaa tulvillaan. Tänä vuonna kauden sisustustyyleistä ei puutu ainakaan värikylläisyyttä ja vaihtelevuutta.

Runsaus on avainsanana, kun aletaan pukea kotia jouluun. Yleisimmistä jouluun liitetyistä väreistä on tarjolla useita eri sävyjä ja monet lähivuosien trendit sekoittuvat toisiinsa mielenkiintoisella tavalla, toteaa ruskolaisen Loviisan Aitan Elina Aho-Mullo.

Juhlakauteen valmistaudutaan luonnosta ammennetuilla koristeilla ja sävyillä, mutta toisaalta kimallustakaan ei tarvitse unohtaa. Perintökoristeet voi tuoda helposti nykypäivään kierrättämällä ne uusiin asetelmiin.

Vuonna 1783 ensilentonsa tehneen kuumailmapallon mukaisia pienoiskoristeita on kolmessa eri koossa ja useissa eri väreissä.

– Kerroksellisuus nostaa päätään juhlasisustuksessakin. Autenttiset materiaalit ja glitter ovat ikään kuin sulautuneet yhteen tuoden kotiin joulun tunnelmaa, Aho-Mullo jatkaa.

Tuoksuvat havut ja kiiltävät oksat asetellaan maljakoihin tai osaksi pöytäkattausta. Kuusenoksilta paikkansa hakevat edelleen linnut ja sulat.

– Uutena koristeena juhlakauttamme ilahduttamaan lennähtävät pienoiskuumailmapallot, jotka on valmistettu ensilentonsa vuonna 1783 tehneen kuumailmapallon perusteella, Aho-Mullo sanoo.

– Niitä voi ripustaa vaikkapa joulupuuhun tai sitten pitää pöytäkoristeena. Ne toimivat pikkuisten koriensa ansiosta myös esimerkiksi joulukalenterina. Koriin voi sujauttaa pienen yllätyksen jokaiselle joulua edeltävälle päivälle, hän vinkkaa.

Energiakriisissä on hyvä muistuttaa kuluttajia vaihtamaan kausivalonsa ledeihin.

– Nyt on hyvä aika tarkistaa jouluvalot, kyntteliköt ja kuusenvalot. Ledeillä voi ainakin varmistaa, että sähkönkulutus on niiden osalta minimissään, Aho-Mullo toteaa.

Söpöt tontut joulupuussa ilahduttavat pienempiä ja isompia juhlijoita.

Perinteiseen tapaan joulu on tietysti myös parasta aikaa kynttilänvalossa tunnelmointiin.

– Kynttilöitä on tarjolla aivan kaikenlaisia ja -sävyisiä ihaniin jouluisiin kattauksiin aseteltavaksi. kertoo Elina Aho-Mullo.
– Leditalot ovat olleet suosittuja jo useamman vuoden ajan. Niiden rinnalle nousee tänä jouluna myös eläväpintaisesta materiaalista valmistetut upeat tuikkutalot, lisää Aho-Mullo.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

 

 

Tunnelmalliset tuikkutalot.
Kauniit kynttilät tuovat joulutunnelmaa.
Lintuhahmot ja strutsinsulat kuusenkoristeena.
Havut ja punotut valopallot sopivat koristeeksi niin ulko- kuin sisätiloihin.