Kuka heistä on uusi Lumikuningatar? Äänestä omaa suosikkiasi!

Viime vuonna Lumikuningatar-äänestyksen voitti Assi Paananen. Nyt sinäkin voit vaikuttaa vuoden 2022 Lumikuningattaren valintaan.

LUMIKUNINGATAR

Turun Seutusanomien ja Turun Ydinkeskustayhdistyksen yhteistyö huipentuu 26. marraskuuta Turun ydinkeskustassa järjestettävään Satumaiseen Joulunavaukseen, jonka yhteydessä julkistetaan vuoden 2022 Lumikuningatar.

Pyysimme lukijoilta Lumikuningatar-ehdokkaita, ja ehdotuksista on valikoitunut finalistit, joista yleisö saa nyt äänestää omaa suosikkiaan. Hyviä ehdotuksia tuli useita, mutta kaikki ehdotetut eivät aikataulusyistä voineet osallistua Lumikuningattaren äänestykseen tällä kertaa.

Eniten ääniä saanut valitaan Lumikuningattareksi ja hän siis esiintyy julkisesti Lumikuningattarena ensimmäisen kerran 26. marraskuuta avatessaan joulunalustapahtumien Joulun Polun, jonka ensimmäinen tapahtuma on luonnollisesti Satumainen Joulunavaus.

Ohessa Lumikuningatar-finalistit kertovat hieman itsestään, suhteestaan Turkuun ja joulunodotukseen sekä jouluun.

Äänestä omaa suosikkiasi ja vaikuta Lumikuningattaren valintaan! Äänestys päättyy keskiviikkona 9. marraskuuta, eli vielä keskiviikon aikana tulleet äänet lasketaan. Omaa suosikkiaan voi äänestää lähettämällä sähköpostia Turun Seutusanomien toimitukseen osoitteeseen toimitus@turunseutusanomat.fi. Viestin otsikoksi ”Lumikuningatar” ja viestiin oman suosikin nimi.

Saara Ilvessalo

Saara Ilvessalo

– Olen Saara Ilvessalo, ratkaisukeskeinen juristi ja realistinen optimisti. Haluan omistaa elämäni kestävän maailman rakentamiselle, jotta myös lapsenlapsillamme olisi lunta talvisin. Työskentelen juridisen Itämeri-osaamiskeskuksen toiminnanjohtajana ja oikeustieteen yliopisto-opettajana. Olen myös aktiivinen yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, erityisesti Turun kuntapolitiikassa.
– Vapaa-ajallani harrastan rumpujen soittoa, laulamista, kuntosalia, mökkeilyä, pyöräilyä, partiota ja pohjoismaisia dekkareita. Maailman muuttamisen lisäksi minut tekevät onnelliseksi pienet hetket, kuten talvipyöräily Kupittaanpuistossa, sauna salitreenin jälkeen, aurinkoiset kesäpäivät Turun saaristossa ja leffaillat kotona mieheni kanssa.
– Mottoni on, että haluan rakentaa parempaa maailmaa Turku kerrallaan. Olen syntynyt, kasvanut ja elänyt Turussa, ja tämä on juuri oikea kaupunki minulle: tarpeeksi kompakti ja samalla tarpeeksi suuri. Rakastan Turun ravintoloita, puistoja, vanhaa kaupunkia ja kulttuuripalveluita. Turku on paikka, jonne on hyvä ja helppo juurtua sydäntä myöten. Täällä on paljon parannettavaa, mutta esimerkiksi Turun ilmastotyöstä voi olla kansainvälisesti ylpeä!
– Joulun odotukseeni kuuluvat vaaleat kausivalot, jotka helpottavat kaamosta, eivätkä ole onneksi energiasyöppöjä. Suunnittelen myös jo joulupöytää! Sinne tulee ainakin laatikoita, graavattuja avokadoja, kermaisia ja valkosipulisia maa-artisokkia, seitankinkku, merileväkaviaarileipiä ja sinappiset munakoisot. Nam!
– Joulussa parasta on olla tekemättä mitään suunniteltua, vaan loikoilla ja vaikka lukea kirjaa, kuunnella rikospodcasteja, syödä hyvin ja olla läheisten kanssa. Odotan myös jo hiihtokelejä – Turussa on mahtavat ladut, kunhan lunta tulee.

 

Heli Heinonen

Heli Heinonen

– Olen Heli Heinonen, työskentelen liikevastaavana Synsam Recycling Outlet -myymälässä, KOP-kolmiossa Turun ydinkeskustassa.
– Hyvinvoinnistani pidän huolta liikunnalla. Kävelen usein kotoa töihin, ja ihailen vuodenaikojen mukana muuttuvaa jokirantamaisemaa. Tänä syksynä aloitin Turun työväenopistossa mindfulness-kurssin, joka onkin tuonut viikkoon ihanan pysähdyshetken – hetken, jolla vahvistan mielen ja kehon yhteyttä.
– Turku on minulle rakas kotikaupunkini, olen syntynyt ja aina asunut täällä. Olen työskennellyt yli 20 vuotta ydinkeskustassa, ja täällä haluan jatkossakin pysyä.
– Olen ollut mukana monissa keskustan kehittämistyöryhmissä, ja haluan omalla panoksellani luoda hyvää yhteistyötä keskustan kaupallisten toimijoiden kesken, sekä tuoda kivijalkamyymälän näkökulmaa keskustassa järjestettäviin kampanjoihin ja tapahtumiin. Minut on otettu hienosti vastaan. Täällä Turussa pääsee vaikuttamaan, jos vain itse haluaa.
– Joulu merkitsee minulle rauhoittumista, yhdessä oloa rakkaimpien kanssa, hyvää ruokaa, pieniä paketteja, kynttilöitä ja kauniita joululauluja.
– Joulu merkitsee myös kiitollisuutta. Joulun aikaan tulee paljon pohdittua kulunutta vuotta, ja sitä kiitollisuuden tunnetta, miten onnekasta elämää olen saanut elää.
– Joulu tuo myös paljon muistoja aikaisimmista vuosista, kun lapset olivat pieniä. Kolmen lapsen myötä minulle on kertynyt lukuisia ihania joulumuistoja tarhojen aamupuurohetkistä, koulun joulujuhlista ja voimistelunäytöksistä, ja niitä on joulun aikaan ihana muistella. Nyt lapset ovat jo aikuisia, ja joulupöydässä usein hiljenen ja ihailen sitä, miten upeita aikuisia heistä on kasvanut. Joulu kokoaa meidät aina yhteen, se on joulussani varmasti parasta!

 

Tiia Keskitalo

Tiia Keskitalo

– Olen Tiia Keskitalo, työskentelen tällä hetkellä elintarvikemyyjänä kaupassa. Vapaa-aikani vietän yleensä ystävieni tai malli- ja teatteriharrastusteni parissa. Iloa päiviini saan myös musiikin kuuntelusta ja urheilusta, kuten uinnista ja luonnossa lenkkeilyssä. Pyrin päivittäin panostamaan asioihin, joista minulle tulee hyvä fiilis – mikä onkin tärkeää hyvinvoinnille.
– Turku on kaupunkina mielenkiintoinen paikka, missä sen kulttuuri ja kaunis ympäristö tarjoavat vaikka minkälaisia mahdollisuuksia! Lisäksi ihmiset ovat täällä ystävällisiä. Minulle Turku merkitsee jännitystä ja uusia alkuja!
– Joulun odotuksen aikana on kiva nähdä lumen tulo sekä kauniiden jouluvalojen loiste! Ihanaa on myös pakkaspäivinä laittaa villasukat jalkoihin ja lämmittää vaikka kuppi kaakaota kotona, kun yllä on ihana joulun tuoksu! Mieleeni muistuu myös lapsuudesta tuttu laulu Joulumaa, jonka sanat muistuttavat joulun kauneudesta.
– Joulussa on parasta, kun pääsee perheen parissa nauttimaan ruoasta sekä joulun tuomasta ihanasta lämmöstä ja rauhasta. Itselleni tärkeää on myös jakamisen tuoma ilo ja muiden huomioiminen.