Vesa Hannukselan muistonäyttely Raision kirjastossa

Vesa Hannuksela kameroineen oli tuttu näky Ruisrockissa 70-, 80- ja 90-luvuilla. Tämä kuva on vuodelta 2016, kun Hannuksela oli pystyttämässä näyttelyä Raision pääkirjaston musiikkiosastolle. Hänellä on käsissään valokuva vuonna 1973 Ruisrockissa esiintyneestä Tasavallan Presidentti -yhtyeen kitaristi Jukka Tolosesta. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy / Seutusanomien kuva-arkisto.

RAISIO. Kesällä menehtyneen Vesa Hannukselan (1948–2022) muistonäyttely on lokakuun ajan esillä Raision kirjastotalon Aulagalleriassa. Aivan erityisesti Hannuksela tunnetaan Ruisrock-valokuvistaan. Hän tavoitti kuvissaan festivaalin tunnelman, koska tallensi esiintyjien lisäksi mielellään myös yleisöä. Näistä kuvatunnelmista koostuu Hannukselan muistoksi koottu valokuvanäyttely.

Turkulaisen valokuvaajan Vesa Hannukselan ja Raision kaupunginkirjaston näyttely-yhteistyö kesti yli 20 vuotta. Intohimoiselle valokuvaajalle toiminta Turun Kameroissa oli luonnollisesti itsestäänselvyys. Elämänsä aikana Hannuksela osallistui myös lukemattomiin yhteisnäyttelyihin.

Hannuksela oli koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, mutta valokuvauksesta tuli hänen elämäntyönsä. Hän työskenteli useammassa valokuvausliikkeessä ennen oman Kuvatalo-liikkeensä perustamista.

Turun Seutusanomat