Rakasta mua! -kabareen esityskausi käynnissä Taiteen talossa

TEATTERI.

Teatteri Mundo ja Teatteri Kantanäky vyöryttävät Turun Taiteen talon lavalle soolomuotoisen kabareen yhden lesbon elämästä. Ensi-iltansa 15.10. saanut Rakasta mua! – yhden lesbon kabaree on Teatteri Mundon ja Teatteri Kantanäyn ensimmäinen yhteisproduktio.

Kiisu Tuomen kipeän hauska soolo on häpeilemätön ja rohkea avaus lesbon maailmaan. Rakasta mua! on autofiktiivinen yhden lesbon kabaree, joka murtaa tabuja ja tuulettaa lesboihin liittyviä ennakkoluuloja härskillä huumorilla. Vaikka esitys tulvii huumoria, se käsittelee rohkeasti myös elämän kipeitä ja traagisia ilmiöitä. Yhden lesbon kabaree puhdistaa, vapauttaa ja tuulettaa asenteita hyödyntäen monipuolisesti esittävän taiteen eri tyylilajeja. Lavalla iloitellaan sekä musiikin, stand upin, burleskin että nukketeatterin keinoin.

Kabareen ohjaa aktivistisista teoksista ja mustista komedioista tunnettu Heini Vahtera. Sooloesityksen näyttelijä on Teatteri Kantanäyn queer-kabareista tuttu Kiisu Tuomi.

Taiteen taloon muuttaneella Teatteri Mundolla on jo vuosia nähty lukuisia taiteellisesti korkealaatuisia soveltavan taiteen lähtökohdista kumpuavia esityksiä. Teatteri Kantanäky puolestaan tunnetaan riemukkaista, kantaaottavista ja koskettavista queer-esityksistä, joissa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.

Esityskausi: 15.10. – 26.11.2022. 

Turun Seutusanomat