Naantalilainen Reija Kortet selvitti tiensä Syksyn Sävel -finaaliin

Syksyn Sävel 2022 finaali
Syksyn Sävel 2022 -kilpailun finalistit ovat Finlanders, Tero Vaara, J. Eskelinen, Reija Kortet, Amadeus Lundberg, Jiri Nikkinen, Frederik, Eija Kantola, Leif Lindeman ja Kurre. Kuva: Syksyn Sävel.

MUSIIKKI. Lauantaina 15. lokakuuta järjestettävässä Syksyn Sävel 2022 -loppukilpailussa on mukana naantalilainen laulaja Reija Kortet. 1. semifinaalin puhelinäänestyksestä finaaliin edennyt Kortet tulkitsee 80-vuotisjuhlavuottaan viettävän Jukka Kuoppamäen säveltämän ja sanoittaman Vain me kaksi -rakkauslaulun.

Naantalilainen Reija Kortet kuuluu levy-yhtiö ja musiikkikustantamo Tähdittämön artisteihin. Kuva: Maria Grönroos/Studio Liikkuva.

Yhdeksän muun finalistin joukossa loistava Kortet ihastui lauluun kertakuulemalta. Vain me kaksi on kuunneltavissa Spotifyssa ja YouTubessa.
– Tästähän tulee kaikkien rakastavaisten kestosuosikki – ikiajoiksi! sanoo Kortet tiedotteessa.

Naantalilainen Reija Kortet kuuluu Tähdittämön artisteihin. Tähdittämö on viime keväänä Turun Kakolanmäelle uudelleen aktivoitu kotimainen levy-yhtiö ja musiikkikustantamo.

Itsestään selvää säveltäjälle ja koko tiimille oli myös, että tämä laulu lähtee kilpailemaan arvostetusta Syksyn Sävel -tittelistä vuonna 2022. Syksyn Sävel tunnetaan perinteikkäänä kevyen musiikin sävellyskilpailuna.

Reija Kortet on levyttänyt uutta musiikkia tasaisin välein runsaan parinkymmenen vuoden ajan. Kappaleen persoonallisen pianosovituksen teki itse lähes satavuotiasta flyygeliä soittava turkulainen Tuomas Riihimäki. Sellistiksi kutsuttiin nuori Rufus Långbacka Turun konservatoriosta. Muita soittimia tällä herkällä levytyksellä – tai Syksyn Sävelen TV-esityksessä – ei sitten kuullakaan.

Kaksiosaisen semifinaalin ensimmäinen suora lähetys nähtiin AlfaTV-kanavalla lauantaina 1. lokakuuta ja toinen lauantaina 8. lokakuuta. Kappaleet julkaistaan Spotifyssa MagnumLiven Syksyn Sävel -soittolistalla ja ne soivat Radio Pookissa aina viikkoa ennen televisiolähetystä. Kilpailun voittajan valinta ratkeaa katsojien puhelinäänestyksellä.

Kilpailun toteuttamisessa ovat mukana ohjelma- ja tapahtumatuotantoihin keskittyvä MagnumLive ja Syksyn Sävelen virallinen radiokumppani Radio Pooki. Lähetykset juontavat Lola Odusoga, Mikael Konttinen ja Katariina Juselius.

Syksyn Sävel -finaalia voi katsoa lauantaina 15.10. kello 21 ja voittajan konserttia lauantaina 22.10. kello 21 AlfaTV:stä. Television lisäksi kilpailua voi seurata AlfaTV:n Facebookissa ja Instagramissa sekä osoitteessa permanto.fi sekä Bauer Median Radio Pookin aalloilla.

Turun Seutusanomat