Turun Moottorikerhon Aaro Menna ajoi luokkansa Suomen mestariksi viime viikonloppuna

Aaro Menna ajoi MX125-luokan Suomen mestariksi Alavudella. Kuva: Henry Ahola.

Turun Moottorikerhoa edustava Aaro Menna varmisti MX125-luokan Suomen mestaruuden SML AMOQ SM-motocrossin toiseksi viimeisessä osakilpailussa.

MOOTTORIURHEILU. Alavudella 20.–21. elokuuta ajettu SM-motocrossin toiseksi viimeinen osakilpailu äityi hetkittäin oikeaksi jännitysnäytelmäksi.

MX125-kuutioisten luokassa Turun Moottorikerhoa edustavalla Aaro Mennalla oli mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus jo Alavudella, sillä Menna tarvitsi vain kaksi pistettä enemmän kuin sarjassa toisena ollut Eero Peippo.
Aika-ajo lupasikin hyvää, kun Menna kiersi radan vajaan sekunnin muita nopeammin ja pääsi näin valitsemaan ensimmäisenä paikkansa starttipuomilta.

Ensimmäisessä erässä puomi oli yhtä paikkaa vaille täysi, eli 39 kilpailijaa syöksyi matkaan. Arttu Sahlsten antoi alkukiihdytyksessä tiukan vastuksen, mutta Aaro Menna lähti vetämään joukkoa perässään Kasimir Hindersson ja Arttu Sahlsten, joka kävi tiukkaa kisaa Heikki Vähäpesolan kanssa.

Kärkikaksikon taistelu voitosta jatkui lähes erän loppuun asti, kunnes Hindersson antoi periksi ja Menna ajoi erän voittoon. Kolmantena ruutulipulle ajoi kotiyleisön riemuksi Heikki Vähäpesola. Kun Eero Peippo ajoi maaliin vasta yhdeksäntenä, oli Aaro Mennan mestaruus enää sinettiä vaille.

– Erän lopussa sain jo löysättyä, kun Kasimir (Hindersson) alkoi jäädä. Toinen erä on otettava vain varman päälle, etten kaadu, Menna suunnitteli.

Toisessa erässä Hindersson aloitti parhaiten, kun taas Mennan startti epäonnistui totaalisesti. Kovin montaa kierrosta ei kuitenkaan tarvittu, kun Menna ajoi jo kakkospaikalla.

Hindersson ajoi rauhassa voittoon, sillä Menna ei enää edes yrittänyt häntä tavoittaa, vaan tyytyi ajamaan maaliin kakkossijalla ja Suomen mestarina.
Kolmanneksi erässä ajoi Eelis Viemerö. Päivän yhteistuloksissa voiton otti Hindersson, Menna oli toinen ja kolmantena podiumille nousi ensimmäisessä erässä seitsemänneksi sijoittunut Viemerö.

– Tämä mestaruus oli valmentajien, sponsorien ja yhteistyökumppanien ansiota. Viime vuosi jäi vähän harmittamaan, kun jäin MXC/A-luokassa SM-hopealle, mutta kun nyt tuli mestaruus, niin ei se enää haittaa. Kausi on mennyt todella hyvin, eikä ole tullut mitään loukkaantumisia, Menna iloitsi.

Kauden viimeinen SM-osakilpailu ajetaan 10.–11. syyskuuta Kurkvuoren radalla, Imatralla.

Kari Salminen
SML AMOQ
SM-Motocross tiedotus