Ponit Paimiossa -tapahtumassa poneja ja keppiheppailua

PAIMIO. Ratsastajainliiton Lounais-Suomen aluejaosto järjestää Ponit Paimiossa -perhetapahtuman Ammattiopisto Livian Paimion koululla lauantaina 27. elokuuta kello 11–15. Tapahtumassa esitellään hevosharrastusta hauskalla tavalla ja tarjotaan mukavaa, maksutonta puuhaa lapsille.

Areenalla on luvassa poniagilityä, naamiaiskilpailut ja näytöksiä. Paimion kuntapäättäjätkin on haastettu esittelemään poninkäsittelytaitojaan.

Keppiheppapuistossa järjestetään keppihevosten match show ja estekilpailut, ja sieltä löytyy myös vapaasti kirmailtava esterata.

Lapset pääsevät ponin selkään ja lavakärryajelu sopii isommillekin. Koulun omiin poneihin saa tutustua rauhassa ohjatusti. Paikalla ovat myös rotunsa pr-työtä tekevät Rottweileryhdistyksen rapsuttelurotikat.

Pääasiassa ratsastusseurojen ja tallien vapaaehtoisvoimin toteutettavaan tapahtumaan toivotaan yli tuhatta osallistujaa. Järjestelyt ovat aluejaostolle iso ponnistus, ja talkoolaisia on saatu mukaan lähikuntien lisäksi Satakunnasta asti.

Tapahtuma on osa Varsin Hyvä ry:ltä Leader-rahoitusta saanutta Tunne Poni -hanketta, jossa järjestetään lapsille tilaisuuksia tutustua hevosiin ja niiden kanssa harrastamiseen.

Turun Seutusanomat