Kustavin Käsityökylässä on käynnissä Vasaraviikko

Vasaraviikkoa vietetään Kustavin Käsityöläiskylässä Sepänpajan edustalla. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

KUSTAVI. Kustavin Käsityökylässä vietetään sunnuntaihin 21. elokuuta asti seppien omaa viikkoa, Vasaraviikkoa, jolloin Käsityökylässä vierailee toinen toistaan taitavampia seppiä taontanäytöksineen.

Tänään perjantaina 19.8. kello 10–18 ohjelmassa on muun muassa japanilaisen miekkateräksen valmistusta Tatara-metodilla Puukkoseppämestari Niko ”Hynde” Kopran toimesta.

Seppiä on paikalla Niko ”Hynde” Kopra lisäksi ainakin neljä: Janne Aakko, Henri Vähätalo, Kimmo Tulimetsä sekä Jaakko Rajala. Vasaraviikkoa vietetään Kustavin Käsityökylässä nyt toista kertaa.

Kävijöille maksuton tapahtuma on toteutettu oppilasyhteistyönä Raision seudun koulutuskuntayhtymän (Raseko) kanssa. Tapahtumassa on mukana niin nykyisiä kuin entisiäkin taideteollisuusalan opiskelijoita.

Metallisepäksi opiskeleva Iiro Rötkönen ottaa osaa kaikkien metalliseppien yhteisteokseen, jossa linnut ovat pääroolissa. Muinaistekniikan opiskelija Jenni Pyykkönen myy Osuuskunta Akkanaakan muinaisuudesta ja luonnosta inspiroituneita tuotteita.

Seutusanomat Vakka