Kurittulan koulun lähiliikunta-alue täydentyi skeittiparkilla

Kurittulan koulun skeittiparkki on ollut suosittu koululaisten keskuudessa. Kuva: Jenni Yrjälä.

Uusi skeittiparkki on monen koululaisen suosikki, mutta alueelta löytyy myös paljon muuta tekemistä välitunneille ja vapaa-ajalle.

MASKU.

Kurittulan koulun oppilaiden vuoden verran kestänyt odotus päättyi lukuvuoden alkaessa, sillä kesän aikana koulun yhteydessä olevalle lähiliikuntapaikalle oli rakennettu upouusi skeittiparkki. Kolmasluokkalaiset Veeti, Noel ja Lauri sekä nelosluokkalainen Joonas olivat erityisen innoissaan uudesta liikuntamahdollisuudesta.

Parkissa on kiva skuutata, koska siellä on monia hyppyreitä, joista on hauskaa mennä, Lauri kertoo.

On kivaa, kun ei tarvitse lähteä kauas skuuttaamaan, kun lähellä on parkki. Olen aiemmin nähnyt tuollaisen vain Raumalla, Joonas lisää.

Koululaiset ovat ehtineet jo testailla uutta parkkia moneen kertaan. Heillä on myös suosikkitemput, joita harjoitella radalla.

– Tykkään eniten tempusta, jossa tullaan kukkulalta kovaa alas ramppiin, jonka reunalla hyppään 180 astetta, Veeti kertoo.

Skeittiparkki koostuu useista rampeista ja kaiteista. Lisäksi parkin reunalla on penkki, jossa voi esimerkiksi syödä eväitä. Kurittulan koulun rehtori Harri Mantila kertoo, että vaikka parkki onkin valmis, alue viimeistellään vielä syksyllä.

– Syysloman aikana ympäröivä alue on tarkoitus asvaltoida. Myös korkeammalla olevat rampit päällystetään, hän sanoo.

Skeittiparkki keräsi Mantilan mukaan suosiota jo ennen koulun alkua. Tällä hetkellä koulu hakee oikeanlaisia toimintatapoja parkin suhteen muun muassa jakamalla koulupäivien aikaisia käyttövuoroja luokka-asteittain ja huolehtimalla turvallisuudesta.

– Erityisesti on puhuttu kypärästä, joka on pakollinen. Olemme myös ohjeistaneet koululaisia siitä, missä skuutteja säilytetään. Itse skeittiparkki on toimivan kokoinen, mutta koulussa on yli 400 oppilasta, niin yhteiset säännöt on oltava. Seuraamme nyt miten alkuvuosi sujuu, mutta kaikki on tähän saakka mennyt hyvin.

Skeittiparkin lisäksi lähiliikuntapaikalla on kaikenlaista tekemistä: alueella on mahdollisuus pelata koripalloa, lentopalloa, keinua, kiipeillä kiipeilytelineissä ja kuntoilla. Mantilan mukaan talvella voi myös laskea pulkkamäkeä.

– Kurittulan koulun pihalla on poikkeuksellisen hienot liikuntamahdollisuudet, jotka palvelevat koululaisia ja kuntalaisia Maskussa. On todella tärkeää, että lapsilla on tekemistä pihalla eikä tarvitse vain seisoskella. Alueella käy myös paljon eri-ikäisiä vapaa-ajalla esimerkiksi heittämässä koripalloa, Mantila kertoo.

Vaikka skeittiparkki onkin ollut kovassa käytössä Veetillä, Noelilla, Laurilla ja Joonaksella, tykkäävät he myös muista pihan tarjoamista vaihtoehdoista. Joonas nimeää kiipeilyn mieleiseksi tekemiseksi ja Lauri taas keinumisen.

– Aina kun meillä on futisvuoro, niin se on kyllä kivaa, kun pääsee pelaamaan, Noel kertoo.

– Me tykätään myös heittää koripalloa Noelin kanssa, Veeti lisää.

Liisa Kallio