Merimaskun Rantamakasiinin saunojen avajaisia vietetään perjantaina

Sauna-Open avaa virallisesti kesän Naantalin Merimaskussa

Merimaskun Rantamakasiinin saunat ovat hyväksytysti käyttövalmiita. Upouudessa rakennuksessa on myös myyntipiste, josta saa höyrysämpylöitä ja juotavaa. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Merimaskun Rantamakasiini on taas askeleen lähempänä venesataman palveluiden kehittämiseksi asettamiaan tavoitteita. Vuodesta 2019 alkaen Naantalin Merimaskun kirkonkylässä sijaitsevaa yritystä on pyörittänyt Rantamakasiini Oy.

– Alusta alkaen oli selvää, että haluamme kehittää tästä palvelevan vierassataman, kunnollisen sellaisen, jossa ei vain käytäisi kääntymässä. Kehityskohteista tärkeimmiksi nousivat veneilijöille hyvin tärkeät saunomis- ja peseytymismahdollisuudet, joten oli luonnollista aloittaa saunaprojektista, Rantamakasiini Oy:n perustajiin kuuluva yrittäjä Ville Vuorio kertoo.

Rantamakasiinin vierasvenesataman palveluita on siis nyt täydennetty kahdella saunalla. Saunojen viralliset avajaiset pidetään perjantaina 3. kesäkuuta kello 17 alkaen.

– Viime viikolla valmistuneet peseytymis- ja saunatilat ovat nyt valmiina käyttöönottoon. Rakennuksessa on kaksi samankokoista saunaa pukuhuoneineen sekä ulkomyyntipiste löylyjen lomassa herkuttelua varten. Avajaisissa nauhan leikkaa maakuntajohtaja Kari Häkämies, Vuorio jatkaa.

Uusiin löylyihin on mahdollista tutustua perjantaina, jolloin sekä miesten että naisten saunoissa on yleisen vuoron Sauna-Open kello 17–20. Perjantaista eteenpäin saunat ovat kuumana yleisellä saunavuorolla päivittäin eli aina kun ravintolakin on auki. Vierasveneilijöille löylyt sisältyvät satamamaksuun, mutta muilta asiakkailta peritään erillinen maksu.

– Yleisen saunavuoron ulkopuolella tiloja voi varata yksityiskäyttöön ravintolan aukioloaikojen puitteissa. Saunarakennus on yhdistettävissä myös yhdeksi isoksi tilaksi pukuhuoneiden välissä olevan siirtoseinän ansiosta. Koko tilan käytöstä neuvotellaan aina tapauskohtaisesti, Vuorio sanoo.
– Pidämme Rantamakasiinin auki ainakin elokuun puoliväliin saakka, Vuorio lisää.

Perjantaisten avajaisten yhteydessä on tarjolla tutustumistarjouksia Rantamakasiinin upouudesta saunarakennuksesta löytyvässä kioskissa, josta voi ostaa höyrysämpylöitä ja juomaa. Paikalla tapahtumassa ovat myös trumputtaja, haitarimuusikko sekä paikallisia yhdistyksiä.

Katariina Mäkinen-Önsoy