Ville Aromaa starttaa kotiralliinsa junioreiden kakkossijalta

Turun Urheiluautoilijoita edustava Ville Aromaa Kuopion SM-rallissa. Kuva: Marko Kyöstilä / AKK.

SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin järjestävää seuraa, Turun Urheiluautoilijoita edustava Ville Aromaa kartturinaan Nico Koppe starttaavat kotikisaansa Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kakkossijalta.

MOOTTORIURHEILU. Rallin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli kisataan 13.–14. toukokuuta Turun ja ympäryskuntien alueella. Rallin kilpailukeskus ja huoltoalue sijaitsevat Kupittaalla, ja erikoiskokeet ajetaan Auran, Liedon, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten ja Ruskon kuntien alueilla.

Talvikauden kahdessa osakilpailussa loistavat suoritukset siivittivät Ilmarisissa asuvan Ville Aromaan upeasti sarjan kakkostilalle. Kauden avauksesta Riihimäeltä plakkariin tuli peräti RSJM1-luokan voitto ja lähellä se oli myös talvikauden päätöksessä Kuopiossa, kunnes Volkswagen Poloa kuskaavan Aromaan renkaat sanoivat sopimukset irti ja tuloksena oli tyytyminen kakkossijaan, 1,9 sekuntia luokan voittaneesta Tero Tukiaisesta.

– Täytyy olla tyytyväinen talvikauteen, joka sujui tuloksellisesti yli odotusten. Vielä kun saisi niitä pieniä virheitä ja pumppailuja karsittua niin hyvä siitä tulee, Aromaa avaa.

Tälle kaudelle löytynyt vauhti selittyy osin viime vuoden lopussa tehdyllä kalustovaihdolla, kun Audi A3 sai tehdä tilaa asteen verran pirteämmälle V1600-Pololle. Tulevana viikonloppuna on siis luvassa Aromaan ensimmäinen soralla ajettava ralli uudella Pololla.

– Kotikisaan lähdetään tietysti luokkavoittoa hakemaan. Toki meillä on hieman peikkoa taustalla, kun kaikki edelliset kotikisat ovat päättyneet joko keskeytykseen tai ollaan käyty vähintään ojassa. Viime vuoden vastaavassa kisassa oltiin ojavierailusta huolimatta jopa luokan toisia, joten ei ihan pelkkiä huonoja muistoja sentään, Aromaa valaisee.

VAG Motorsport -tiimiä edustavan Aromaan kovin kilpakumppani pisteiden valossa on tällä kaudella ollut RSJM4-luokassa ajava Miko Jalava, joka on ottanut voitot omassa luokassaan molemmista kilpailuista. Eroa kaksikon välillä on ennen kauden kolmatta osakilpailua neljä pistettä. Aromaa toivookin näkevänsä suuret kannatusjoukot Länsirannikon Rallin reitillä ensi viikonloppuna.

– Olisihan se hienoa nähdä tuttuja reitin varrella kannustamassa. Onhan meillä täällä Turussa tiet, joet ja ennen kaikkea ihmiset pikkusen parempia kuin muualla, Aromaa naureskelee.

Juniorit ajavat SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa (13.–14.5.) vain lauantain erikoiskokeet 3–9. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 88,65.

Turun Seutusanomat