Suunnistuksen veteraanien MM-kilpailut Turun seudulle 2024

Veteraanisuunnistajat kilpailevat maailmanmestaruuksista varsinaissuomalaisissa maisemissa vuonna 2024.

SUUNNISTUS

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF on myöntänyt Suomelle vuoden 2024 suunnistuksen veteraanien MM-kilpailut. Tapahtuma järjestetään Turun seudulla neljän suunnistusseuran, Turun kaupungin sekä Suunnistusliiton yhteistyönä.

Kilpailujen ajankohta on alustavasti elokuun ensimmäinen viikko vuonna 2024, mutta täsmälliset päivämäärät vahvistuvat lähiaikoina. Kisajärjestelyistä vastaavat Turun Suunnistajat, Paimion Rasti, Liedon Parma sekä Mynämäen Suunnistajat -52.

Veteraanien MM-kilpailuissa nuorimmat osallistujat ovat 35-vuotiaita. Ikänais- ja miessarjoja on viiden vuoden välein, ja vanhimmat osallistujat kilpailevat yleensä 95-vuotiaiden sarjassa. MM-kilpailuihin odotetaan kymmenistä eri maista yhteensä vähintään 4000 kilpailijaa. Kaikkiaan Turun seudulle odotetaan vähintään 5000 kisavierasta reilun viikon ajaksi.

– On hienoa, että saamme jälleen kerran isännöidä merkittävää suunnistuksen suurtapahtumaa yhdessä lajiliiton ja paikallisen seurayhteisön kanssa. Toivotamme kansainväliset kilpailijat tervetulleiksi Turun seudulle ja Suomen saaristoon. Uskon, että voimme tarjota osallistujille ikimuistoisen urheilu- ja matkailuelämyksen, iloitsee Turun kaupungin tapahtumajohtaja Antti Kirkkola.

Veteraaneille suunnattuja MM-kilpailuja on järjestetty 1980-luvulta alkaen. Edellisen kerran veteraanien MM-mitaleista kamppailtiin Suomessa vuonna 2007, jolloin tapahtuma järjestettiin Kuusamossa.

– Varsinaissuomalaiset avokalliomaastot ja Turun korttelit tarjoavat hienot puitteet veteraanien arvokilpailuille kaikkine oheisohjelmineen. Turun seudulle on helppo saapua ulkomailta, ja odotettavissa on yksi kaikkien aikojen isoimmista veteraanien MM-kisoista. Aikaa kisajärjestelyille on ainoastaan reilu kaksi vuotta, mutta onneksi tapahtuman järjestelyistä vastaavat kokeneet kisajärjestäjät, kertoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.