Pyöräilyviikolla nostetaan esille fillaroinnin turvallisuuteen vaikuttavia asioita

Unelmien liikuntapäivä 10. toukokuuta on samalla myös Pyörällä töihin -päivä.

PYÖRÄILY. Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 6.–15. toukokuuta pääteemalla ’’Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn’’. Viikon aikana kiinnitetään huomio pyöräilyn turvallisuuteen ratkaisevasti vaikuttaviin olosuhteisiin. Samalla keskusteluun nostetaan koettu turvallisuus eli turvallisuuden tunteen vaikutus kansalaisten pyöräilyinnokkuuteen.

Pyöräilyviikko on Pyöräilykuntien verkoston koordinoima valtakunnallinen kampanja, jossa vuosittain sadat eri toimijat tuovat esille pyöräilyn iloa ja monimuotoisuutta tapahtumissa sekä keskusteluissa eri puolilla Suomea. Tämä vuoden pääteemalla halutaan kiinnittää huomio erityisesti siihen, minkälainen on kaikille turvallinen ja tasa-arvoinen pyöräily-ympäristö.

Kunnat ovat avainasemassa konkreettisen työn tekemisessä, siinä, kenelle ja millä ehdoin pyöräily-ympäristöä rakennetaan. Uunituore liikenneturvallisuusstrategia ja Kävelyn ja pyöräilyn valtakunnallinen edistämisohjelma antavat suunnan kuntien pyöräilyn edistämis- ja liikenneturvallisuustyölle. Laadukas pyöräliikenteen infrastruktuuri rakentuu pyöräliikenteen suunnitteluohjeen mukaisilla ratkaisulla.

Pyöräilyviikko teemapäivineen toimii oivallisena alustana kunnille pohtia pyöräilyturvallisuuteen vaikuttavia asioita. Teemapäivinä järjestettävät tapahtumat puhuttelevat eri-ikäisiä ja monenlaisia pyöräilijöitä. Sähköpyörät, laatikkopyörät ja pyöräkärryt tarjoavat yhä laajemmat mahdollisuudet pyöräilyyn, mutta muistuttavat samalla laadukkaan ja turvallisen pyöräreitistön merkityksestä. Sujuvat ja turvalliset reitit houkuttelevat kuntalaisia pyöräilemään niin vapaa-aikana kuin työ-, koulu- ja asiointimatkoilla.

Toukokuun 10. päivänä vietetään Pyöräilyviikon Pyörällä töihin -päivää ja koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää. Pyöräilykuntien verkosto, Suomen Olympiakomitea ja kannustavat yhteisellä haasteella jokaista suomalaista nappaamaan 10.5. polkupyörän alleen ja kokeilemaan työmatkan kulkemista kokonaan tai osittain pyörällä.

Turun Seutusanomat