Kaarinassa käydään huipputason korisjunnujen EYBL-finaali

KORIPALLO. Kaarinan Ura Basketin 2007 syntyneet pojat järjestävät ikäluokkansa European Youth Basketball League EYBL:n Superfinaalitapahtuman Valkeavuoren uudessa liikuntahallissa 6.–8. toukokuuta. EYBL on suurin nuorille pelaajille suunnattu koripalloliiga Euroopassa, ja se on ainoa FIBA:n sertifioima junioriliiga.

– Olemme todella iloisia ja ylpeitä, että saimme turnauksen järjestelyoikeudet. Tämä on tietääksemme ensimmäinen kerta, kun EYBL:in Superfinaali missään ikäluokassa pelataan Suomessa, kertoo 07-tiimin joukkueenjohtaja Juuso Virtanen tiedotteessa.

Kymmenen vierasjoukkuetta ympäri Eurooppaa saapuu Kaarinaan, ja turnauksen järjestelyt sekä tiivis otteluohjelma takaavat sen, että talkoolaisilla on kädet täynnä. Toistasataa kansainvälistä vierasta tulee liikkumaan Kaarinan keskustan palveluiden ja liikuntahallin maisemissa.

– Juuri tämän kaltaisia tilaisuuksia varten Valkeavuoren uusi halli on onnen omiaan. Näitä tapahtumia saadaan Kaarinaan nyt siksi, että meillä on junnukorikseen erinomaiset olosuhteet, toteaa Ura Basketin toiminnanjohtaja Timo Virkkula tiedotteessa.

Kaarinan Superfinaaliin on isäntäjoukkueen lisäksi saapumassa yhteensä kymmenen joukkuetta: Audentes, BS Keila ja BS Tartu Virosta, SS Saldus, BS Cesis ja DSN Riiga Latviasta, Taurage BS Liettuasta, Vodno Skopje Partizan Pohjoismakedoniasta, ACS Dan Dacian Romaniasta, sekä Georgian 15-vuotiaiden maajoukkue. Kaarinaan on lisäksi saapunut kuusikko virolaisia tuomareita.

Valkeavuoren liikuntahallissa pelattavaan Superfinaaliin on vapaa pääsy. Kaikki turnauksen pelit striimataan maksullisessa Livekatsomo-palvelussa.

Turun Seutusanomat