Uudenkaupungin yksityistieavustukset haettavissa

Yksityistieavustusta voi saada vain niille pysyvän asutuksen tai yritystoiminnan pääsyteille, joille on perustettu tiekunta. Seutusanomien kuva-arkisto.

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin kaupunki ilmoittaa haettavaksi avustukset yksityisteiden kunnossapitomenoihin. Teknisen lautakunnan hyväksymälle lomakkeelle tehty avustushakemus tulee palauttaa 6. toukokuuta mennessä sähköisesti, postitse tai toimittamalla palvelupiste Passariin.

Sähköiset hakemukset tulee lähettää yksityistieavustukset@uusikaupunki.fi -osoitteeseen. Postitse ne osoitetaan Uudenkaupungin kaupunki/Yksityistieavustukset, PL 20, 23501 Uusikaupunki -osoitteeseen. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Avustusta haetaan edellisen kalenterivuoden toteutuneiden kustannusten perusteella. Avustusta voidaan myöntää niille pysyvän asutuksen tai yritystoiminnan pääsyteille, joille on perustettu tiekunta. Vain yli 300 metrin matkalla sijaitsevan vakituisen asutuksen tai yritystoiminnan piirissä olevaa tieosuutta tuetaan.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä 1.1.2019 voimaan tulleen yksityistielain nojalla on, että tiekunnan tiedot ovat ajantasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja kansallisessa tietojärjestelmässä (Digiroad).

Yksityistieavustusten hakuohjeisiin ja tarvittavat lomakkeet löytyvät täältä.

Seutusanomat Vakka