Kirjan talo avaa ovensa yleisölle Kirjan ja ruusun päivänä

Kirjan talo. Seutusanomien kuva-arkisto.

Runokirjallisuuden ostajille kaupanpäällisiksi tarjottavat runomuotokuvat ja kirjalahjoitukset ovat osa Kirjan ja ruusun päivän juhlallisuuksia Turun Kirjan talolla.

TURKU. Turun Aurajoen rannalla sijaitseva Kirjan talo juhlistaa lauantaina 23. huhtikuuta Kirjan ja ruusun päivää. Pop up -runokauppa on auki kello 12–16 ja jokainen runokirjan ostaja saa halutessaan oman runomuotokuvan kaupan päälle.

Runomuotokuva on lyhyen kohtaamisen aikana syntynyt uniikki teksti, joka syntyy runoilijan ja mallin kahdenkeskisessä kohtaamisessa. Muotokuvarunoilija katsoo kohdettaan, kirjoittaa näkemästään runon ja antaa sen lahjaksi kirjoitetulle ihmiselle. Malli voi olla paikallaan tai liikkeessä, puhua tai olla hiljaa, istua tai seistä – kuten vain haluaa. Kohtaamisen aikana tärkeää on runoilijan hyväksyvä ja arvostava katse.

Kirjan talo – Bokens hus ry myös valmistelee kesällä edessä olevaa muuttoaan ja lahjoittaa pois kirjoja ja muuta komeroihin ketynyttä tavaraa. Komerot ja hyllyt on käyty läpi ja uutta kotia etsii iso määrä kirjoja klassikoista tuoreeseen kotimaiseen kirjallisuuteen.

– Kirjat on tehty luettaviksi, ei komeroon pölyä keräämään. Toivottavasti mahdollisimman moni teos löytää uuden omistajan, Kirjan talon tilavastaava Milja Nordström toteaa.

Turun Seutusanomat