Aurajoen Yöjuoksu perjantaina

Aurajoen yöjuoksu järjestetään tulevana perjantaina.

JUOKSU

Vuodesta 2013 lähtien järjestetty Aurajoen Yöjuoksu palaa perinteiselle ajankohdalle huhtikuun toiseksi viimeiselle viikonlopulle. Viimeksi kilpailu on järjestetty samaiseen ajankohtaan huhtikuussa vuonna 2019. Vuoden 2020 tapahtuma siirrettiin kokonaan Paavo Nurmi Marathonin yhteyteen ja viime vuoden Aurajoen Yöjuoksu järjestettiin kesäkuussa.

Kilpailunjohtaja Antti Leskinen on tyytyväinen, että tapahtuma voidaan jälleen järjestää huhtikuussa.

– Viimevuotisen tapahtuman jälkeen kysyimme osallistujilta, olisiko kesäinen ajankohta tuttua kevättä mielekkäämpi. Perinteet kuitenkin veivät tässä äänestyksessä voiton, ja näin päätimmekin avata juoksukauden jälleen tutusti huhtikuun lopun pimenevässä illassa. 

Aurajoen Yöjuoksun reitti on viiden kilometrin mittainen kierros, ja sitä pidetään juoksijan näkökulmasta varsin nopeana. Juoksun lähtö- ja maalipaikka sijaitsee Turun linnan edustalla. Kilpailun reitti kulkee pääasiassa Linnankadulla ja Itäisellä Rantakadulla, mutta juoksijat kirmaavat myös yli Teatterisillan sekä Martinsillan. Kymmenen kilometrin kilpailun juoksijat kiertävät reitin kahteen kertaan. 

 Kilpailua järjestävä Turun Urheiluliiton yleisurheilujaosto odottaa tapahtumaan jopa 800 osallistujaa.

– Nopea reitti houkuttelee mukaan myös paikallisen seuran huippujuoksijoita, sekä muita mielenkiintoisia nimiä, kuten keväistä juoksukuntoaan testaavan Annemari Kiekaran, toteaa Antti Leskinen. 

Ilmoittautuminen Aurajoen Yöjuoksuun on mahdollista osoitteessa www.aurajoenyojuoksu.fi,  ja tapahtumakansliassa Turun linnan pihalla aina kello 20.30 asti. Juoksujen lähtö on kello 21.35.