Ylimääräinen auringonpimennys Nutturlan Makasiiniteatterissa

Nutturlan Makasiiniteatterin kevään esityksenä Nousiaisten Työväentalolla nähdään nuorten ryhmän Ylimääräinen auringonpimennys -seikkailusatu. Kuva: Iida Virtanen.

TEATTERI. Nousiaisten Nutturlan Makasiiniteatterin ensi-illassa nähdään tiistaina 29. maaliskuuta Raisio-Opiston kanssa yhteistyössä toteutettu Ylimääräinen auringonpimennys. Kyseessä on teatterin nuorten ryhmän seikkailusatu, joka on valittu mukaan myös huhtikuussa järjestettäville valtakunnallisille Ramppikuume-nuorisoteatteripäiville Kankaanpäähän ja toukokuussa SPOTTI – lasten ja nuorten teatteripäiville Riihimäelle.

Nousiaisten Työväentalolla esitettävä Ylimääräinen auringonpimennys alkaa Velhon ja Kertojan shakkimatsista kumpuavasta mittelöstä. He taikovat tarinaan Tytön ja Pojan. Vehreässä kuningashuoneessa ei ainakaan Kertojan mielestä kaikki ole enää kohdallaan ja se on osaksi Velhon koiruuksien syytä.

Huijauksen uhrina Unetomus ja Poika vaipuvat unen vankilaan. Tyttö sukkuloi kuningaskuntien välillä ja yrittää Kertojan kanssa vapauttaa Pojan ja Unetomuksen Lempeän unen avulla.

Vauhdikkaan sadun on kirjoittanut Andrei Tsumak, kääntänyt Tuula Tsumak, dramatisoinut Heikki Sankari ja Nutturlan Makasiiniteatterille ohjannut Riia Bergring. Ohjaajan assistenttina toimii Iida Virtanen, joka on ottanut myös näytelmän kuvat. Sävellyksistä vastaa Lasse Silanterä. Esitysoikeudet kuuluvat Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:lle.

Rooleissa nähdään Emma Peltola, Jerry Ekman, Erin Rummukainen, Eeli Sainio, Elias Teuri, Tristan Lindgren, Hanna Kylli, Saara Reponen, Sofia Husar, Ronja-Olivia Kipinoinen, Sofianna Vetikko, Elli Wallenius, Minna Lampola, Onni Lehto ja Lasse Silanterä.

Esityskausi: 29.3.–20.4.2022.

Turun Seutusanomat