Naantalin seudun sopimuspalokuntien harjoitus Merimaskussa 27.3.

Paikallisten VPK:iden Merimaskussa 27.3. järjestämässä harjoituksessa rakennus hävitetään polttamalla. Savunmuodostusta voi olla havaittavissa pimeän tuloon saakka.

NAANTALI. Merimaskun, Naantalin ja Rymättylän VPK:t harjoittelevat yhdessä Askaisten VPK:n kanssa sunnuntaina 27. maaliskuuta osoitteessa Mälsäläntie 81, Merimasku. Harjoitus alkaa klo 9.00 ja päättyy noin klo 16.00.

Harjoituksessa aiheena ovat täydentävät sammutusmenetelmät rakennuspalossa sekä lakisääteiset savusukellusharjoitukset kuumissa ja savuisissa olosuhteissa.

Sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi mahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Kyseinen ohje koskee niin pelastuslaitoksen kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.

Alueella on havaittavissa savunmuodostusta ja hälytysajoneuvoja. Harjoitus ei aiheuta haittaa alueen asukkaille. Lisäksi hätäkeskusta tiedotetaan harjoituksesta erikseen.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen 550 työntekijää ja lähes 3000 sopimuspalokuntalaista tuottavat turvallisuuspalveluita ammattitaitoisesti, nopeasti ja tasapuolisesti koko maakunnan alueelle. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on pelastustoiminnan, ensihoidon ja riskienhallinnan tehtäviä vuodessa yli 50 000 kappaletta.

Turun Seutusanomat