Meriverkostot Naantalin Kylpylässä

Kotimaisen meriteollisuuden edustajat koolla

Meriteollisuuden verkostot kokoontuvat jälleen Naantalin Kylpylän Ballroomissa. Seutusanomien kuva-arkisto.

NAANTALI. Meriverkostot-tapahtuma kokoaa jo neljättä kertaa suuren joukon meriklusterin toimijoita Naantaliin. Moni asia meriteollisuuden toimintaympäristössä on muuttunut sitten edellisen, vuonna 2019 toteutuneen, tapahtuman.

Tänä vuonna suomalaisen meriklusterin edustajat kokoontuvat Naantalin Kylpylään torstaina 31. maaliskuuta kello 9–16. Tapahtuma on suunnattu meriteollisuuden ammattilaisille.

Messupäivä on jaettu kahteen osaan. Selkeän rakenteen avulla pyrimme varmistamaan sen, että kaikki tapahtuman osallistujat pääsevät osallistumaan sekä tapahtuman seminaariosuuteen että messuille. Aamupäivällä kuulemme mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja alan tulevaisuuden näkymistä. Iltapäivän messutapahtumassa osallistujat pääsevät verkostoitumaan ja tutustumaan näytteilleasettajien messuosastoihin.

– Aamupäivän seminaarin teemat painottuvat alan tulevaisuusinvestointeihin ja kasvumahdollisuuksiin. Telakoidensa tulevaisuuteen katsovat puheenvuoroissaan huikean kasvu-uran löytäneen Rauma Marine Constructions Oy:n ja kehittyvän Meyer Turku Oy:n edustajat. Meyer Turku kertoi helmikuussa NEcOLEAP-ohjelmasta, jossa yhteistyöverkosto tähtää ilmastoneutraalin risteilytilauksen saamiseen Turun telakalle, kertoo tapahtuman valmisteluja johtava Naantalin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

Tilaisuudessa kuullaan myös mitä uutta saksalaisen Fraunhoferin ja Ammattikorkeakoulu Novian yhteistyö on tuomassa Suomen meriteollisuuden toimijoiden työhön ja toiminnan kehittämiseen. Tiedossa on myös mielenkiintoinen esitys siitä, millainen meri- ja valmistavan teollisuuden kokonaisuus on Turun telakan ympärille rakentuva 55 hehtaarin kokoinen Blue Industry Park.

Seminaariosuuden ohella tilaisuus tarjoaa kokonaistoimittajille mahdollisuuden tavata uusia potentiaalisia sopimusvalmistajia, alihankkijoita ja toimittajia, jotka tarjoavat osaamistaan, tuotantokapasiteettiaan ja uudenlaisia ratkaisuja tuleviin haasteisiin. Nykyisille tai potentiaalisille uusille laivateollisuuden alihankkijoille ja osaajille tarjolla on mahdollisuus tavata henkilökohtaisesti alan isoimpien kokonaistoimittajien ja suunnitteluyritysten edustajia sekä potentiaalisia muita uusia yrityskumppaneita.

– Tapaamiset ja verkostoituminen painottuvat iltapäivän messuosuuteen, johon on ilmoittautunut 60 näytteilleasettajaa eri puolilta Suomea. Kävijäkyselyjen perusteella iltapäivä tuottaa myös tulosta. Vuoden 2019 osallistujista lähes 80 prosenttia ilmoitti luoneensa tapahtuman avulla uusia yhteistyöverkostoja, Rosala sanoo.

Turun Seutusanomat