Taivassalon tonttikauppa vilkastumassa

Meren rannassa sijaitsevista Luodonpään rantatonteista on vielä neljä myymättä. Kuva: Taivassalon kunta.

TAIVASSALO.

Kulunut vuosi on tuonut mukanaan vilkastumisen merkkejä Taivassalon tonttikaupan osalta. Kunnanjohtaja Vesa Rantalan mukaan tällä hetkellä kunnassa on tarjolla perinteisiä omakotitalotontteja sekä omalla vesialueella varustettuja rantatontteja. Yhteensä vapaita tontteja on 14.

Tänäkin vuonna tonttikauppaa on päästy tekemään, ja viime vuoteen verrattuna vilkastumista on tapahtunut, Rantala kertoo.

Perinteiset omakotitalotontit sijaitsevat Taivassalon keskustan tuntumassa ja ovat kooltaan 1700–3000 neliötä. Luodonpäässä sijaitsevat rantatontit ovat koon puolesta omaa luokkaansa: maa-alaa löytyy 3500–7250 neliömetriä. Lisäksi tontteihin kuuluu omat vesialueet. Variaatiota löytyy myös tonttien hintalapuista.

– Halvimmillaan omakotitalotontti lähtee Taivassalosta sadalla eurolla. Uudemmalla, Marttila 3 -alueella tontit maksavat enemmän, kalleimmillaan noin 4000 euroa. Luodonpään rantatonttien hinnat liikkuvat 100 000 euron molemmin puolin, Rantala kertoo.

Eniten kunta on myynyt tontteja juuri Marttila 3:n alueelta. Rantalan mukaan se on Taivassalon uusin asuinalue.

– Alueen myynti on ollut ihan omaa luokkaansa ja kysyntää on ollut eniten. Siellä on mukava mäntymetsikkö, joka vetää asukkaita puoleensa.

Jo olemassa olevien alueiden lisäksi uuttakin on tulossa: pari vuotta sitten tehty Vaunukallion asemakaava odottaa kunnallistekniikan rakentamista Hakkenpääntien varrella. Sen valmistumisen jälkeen tonttien myyminen voidaan aloittaa.

Mikä sitten houkuttelee tonttiostajia Taivassaloon? Rantalan mukaan kunnan ykkösasioita ovat luonnon- ja merenläheisyys sekä leuto ilmasto.

– Totta kai myös hyvät kunnan tuottamat ja järjestämät palvelut, joita meiltä löytyy. Keskustan tuntumassa myynnissä olevilta tonteilta on esimerkiksi alle kilometrin matka yhtenäiskouluun. Olemme myös koulun valmistumisen jälkeen peruskorjanneet ja laajentaneet päiväkotia ja tällä tavalla panostaneet nuoriin ja lapsiperheisiin.

Liisa Kallio