Kupittaan kärjen kumppanuushankkeen hankinta on avattu

Kupittaan kärjen kumppanuushankkeen hankinta käynnissä – esittelytilaisuuteen ilmoittautuminen auki

Helsinginkatu ja rata erottavat tänä päivänä Kupittaan ja Itäharjun. Kuva: Turun kaupunki.

Turun Kupittaan ja Itäharjun yhdistävän hankkeen myötä Kupittaan aseman ympärille rakentuu asumisen, palveluiden sekä työn vetovoimainen keskittymä. 

TURKU. Kupittaan kärjen kumppanuushankkeen hankintailmoitus on julkaistu julkisten hankintojen Hilma-palvelussa. Tarjouksen voi jättää 31.1.2022 kello 13 asti. Hankinnasta järjestetään etäyhteydellä toteutettava esittelytilaisuus 12.1.2022, johon pyydetään ilmoittautumisia viimeistään 11. tammikuuta kello 13.

Kupittaan kärjen hankinta koskee Turun Tiedepuiston ydinaluetta, joka valmistuessaan yhdistää Kupittaan ja Itäharjun luontevaksi ja vetovoimaiseksi kokonaisuudeksi.

Turun kaupunginhallitus päätti joulukuussa käynnistää Tiedepuiston kannen hankinnan kokonaan uutena Kupittaan kärjen kumppanuushankkeena hankinta-asiakirjoihin tehtyjen muutosten jälkeen. Allianssiryhmittymä kilpailutetaan neuvottelumenettelyllä. Samalla hankkeen nimi päivittyi Kupittaan kärjen kumppanuushankkeeksi.

Hankkeen merkitys Tiedepuiston tavoitteelliselle kehittämiselle on poikkeuksellisen suuri.

– Tämä ei ole vain kannen rakennusprojekti, ei edes kannen ja Taito-kampuksen rakennusprojekti. Tämä on koko Tiedepuiston kärkihankkeen vahva käynnistäminen. Kärjestä muodostuu Kupittaan uusi sydän, josta alkaa kokonaisen uuden kaupunginosan rakentuminen, pormestari Minna Arve korostaa.

Tavoitteena on, että hankintapäätös tehdään vuoden 2022 kuluessa. Tavoiteaikataulun mukaan infrahankkeen hankesuunnitelma tuodaan päätöksentekoon vuoden 2024 alussa ja Taito-kampuksen ennen kesäkautta 2024. Hankesuunnitelmat hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Turun Seutusanomat