Taivassalon seurakuntakeskus soi perjantaina

Konsertissa esiintyy yhteensä 10 Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilasta. Kuvituskuva.

Maksuton konsertti vie kuuntelijan muun muassa 1800-luvulta Euroviisuihin.

TAIVASSALO.

Vakka-Suomen musiikkiopiston konserttisyksy jatkuu perjantaina 5. marraskuuta Taivassalossa, kun opiston oppilaat pääsevät jälleen esittelemään taitojaan Taivassalo soi -konsertissa. Opiston laulunopettaja Reetta Lehtonen kertoo, että luvassa on hyvin laaja kattaus musiikkia.

– Ohjelma on hyvin monipuolinen, sillä musiikkia on monelta vuosisadalta ja vuosikymmeneltä. Konsertissa on mukana muun muassa huilisteja, pianisteja ja laulajia. He ovat myös hyvin eri-ikäisiä, eli on mahdollista nähdä musiikin opiskelun ja harrastamisen kirjo, hän sanoo.

– Pianistien ohjelmassa on ranskalaista barokkimusiikkia ja teema tv-ohjelmasta MacGyver, musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen lisää.

Konsertti järjestetään Taivassalon seurakuntakeskuksessa. Lehtonen kertoo, että konsertissa esiintyy kaksi kustavilaista laulajaa, jotka esittävät yhteensä kolme kappaletta. Luvassa on Euroviisujen tunnelmaa kasarilta kuin myös saksalaista lied-musiikkia sen kulta-ajoilta 1800-luvulta.

– Toinen laulajista esittää Euroviisuissa kuullun, alun perin portugalilaisen laulun Jos joskus. Siinä on hyvin koskettavat sanat. Toinen laulaja taas esittää kaksi laulua, joista toinen on Franz Schubertin An die musik. Se on ylistys ja kiitoslaulu musiikille, ja sopii hienosti tähän aikaan, kun pandemia on kohdellut musiikkialaa rajusti. Nyt vihdoin päästään taas kuitenkin esiintymään, Lehtonen kertoo.

Vakka-Suomen opisto järjestää kuluvan syksyn aikana yhteensä 16 konserttia eri puolella Vakka-Suomea. Lehtosen mukaan konsertit ovat hyvin tärkeitä tilaisuuksia ja iso osa musiikin opiskelua. Vaikka tilanne on jännittävä, saavat esiintyjät konserteista energiaa ja motivaatiota tulevaisuutta varten.

– Monelle esiintyjälle konsertti on huippuhetki, kun pääsee kertomaan lauluilla ja musiikilla tarinoita ja nauttimaan säestäjien ja yleisön symbioosista. Konserteissa tapahtuu myös valtavasti kehitystä, kun kappaleita harjoitellaan kovasti ja intensiivisesti.

Taivassalo soi -konsertti on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Konsertti alkaa kello 18 ja kestää noin 45 minuuttia.

Liisa Kallio