Taiteen talon ensiaskeleita nähtävissä

Rettigin tehtaalla pidettävä Joulumarket antaa hieman osviittaa siitä, millainen Taiteen talosta voi tulevaisuudessa tulla.

TURKU

Perinteinen Uuden Muotoilun Joulumarket esittelee tuoretta kotimaista muotoilua Rettigin tehtaalla viikonloppuna 27.-28. marraskuuta kello 11-17.

Mukana on yli 50 kotimaista designmerkkiä, Design Open House -ohjelmaa ja monipuolinen valikoima vastuullisesti valmistettuja vaatteita, asusteita ja sisustusta.

Rettigin tehtaasta kaavaillaan uutta Taiteen taloa Turkuun. Uuden Muotoilun Joulumarketissa vanhan tupakkatehtaan tiloihin pääsee kurkistamaan jo sitä ennen.

Uuden Muotoilun Joulumarket tarjoaa läpileikkauksen uusimpaan kotimaiseen muotoiluun. Samalla voi hankkia tyylikkäät, kotimaiset ja vastuullisesti valmistetut joululahjat. Mukana ovat tietysti myös Uuden muotoilun yhdistyksen suositut Varför Paris- tuotteet.

– Mukana on paljon uusia designbrändejä sekä suuren suosion saanut Uudet tekijät -osasto, jossa aloittelevat muotoilijat pääsevät esittäytymään ja testaamaan tuotteitaan, kertoo tapahtuman tuottaja Ella Metsälä.

Design Open House on Uuden muotoilun yhdistyksen mobiili tapahtumakonsepti, jossa luovan kentän toimijat kohtaavat kokijat ja toisensa. Joulumarketissa pääsee nauttimaan myös muotoiluosaamisen monimuotoisuudesta ammentavasta ohjelmasta Design Open Housen hengessä.

– Shoppailun lomassa voi vaikka kokeilla omia taitojaan taidepajoissa, istahtaa muotokuvapiirroksen malliksi tai pysähtyä nauttimaan videotaiteesta, vinkkaa Metsälä.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Uuden Muotoilun Joulumarket toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja käytössä on koronapassi. Koko ohjelma ja designmerkit löytyvät Uuden muotoilun yhdistyksen verkkosivuilta sekä Facebook-tapahtumasta.