Kustavin Mörk Ö -viikko on tapahtumia pullollaan

Kustavilaiset koululaiset osallistuivat Mörk Ö -tapahtumaan viime vuonna mörönpelättimillään. Kuva: Liisa Kallio.

KUSTAVI. Mörk Ö -viikkoa vietetään Kustavissa jo kuudetta kertaa. 8.–13. marraskuuta järjestettävä tapahtumakokonaisuus sisältää ohjelmaa aivan kaikenikäisille. Viikko vierähtää käyntiin maanantaina iltakuudelta Panimoravintola Maistongin Novellikoukussa, jossa kuullaan arvoituksellisia jännitystarinoita takkatulen lämmössä.

Tiistaina 9.11. Kustavin kirjaston lapsille suunnatulla aamun satutunnilla on luvassa rumpumusiikkia ja mystisiä tunnelmia. Keskiviikkona Kivimaan koulu järjestää Merimonsterit-varjoteatteriesityksen kello 9.30 urheilutalon liikuntasalissa. Suvitorilta Tuulentuvalle tulishow’ta ihailemaan suuntaava lyhtykulkue lähtee MÖRÖN johdolla liikkeelle iltakuudelta. Ulkoilun päätteeksi runomies Reijo Vähälä pitää toiveruno ja -laulutilaisuuden Tuulentuvalla.

Torstaina ohjelmassa on muun muassa Kustavin kirkon opastettu kierros lapsille Marja Santalahden johdolla. Perjantai 12.11. viihdytään Teatteri Rollon esitysten parissa aamulla ja illalla urheilutalon liikuntasalissa. Molemmat näytelmät sopivat kaikenikäisille. Tuulentuvan päiväohjelmassa on vanhojen valokuvien katselua sekä Antti Kestilän haitarimusiikkia.

Viikko huipentuu lauantai-iltapäivällä Kustavin kirkkoon, jonka historiasta kertovat FT Outi Hupaniittu ja FT, arkkitehti Panu Savolainen. Illalla ohjelmassa on Mörk Ö -laavutapahtuma kuntoradalla sekä Yökuvia & Masked Kustavi -Mörkövisa Tuulentuvalla.

Koko tapahtumaviikon ajan Tuulentuvalla on esillä kustavilaisia nuuttipukkien vaatteita ja Kivimaalla harrastetaan Mörk Ö -pimeän saaren aarteenmetsästystä. Friisiläntie 8:ssa avautuu Mörköpolku, joka on vierailtavissa myös Friisilän tilapuodin aukioloaikojen ulkopuolella. Kustavin Taideyhdistyksen näyttely avoinna keskiviikosta lauantaihin kello 12 alkaen.

Mörk Ö -valokuvakilpailun aiheena ovat pimeä saari ja mörkö. Osallistua voi vain yhdellä kuvalla, joka tulee lähettää osoitteeseen anna.leimola@kustavi.fi.

Kustavin kunnan koordinoiman Mörk Ö -viikon ohjelma koostuu pääsääntöisesti ilmaistapahtumista, joita joukko kustavilaisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yksityisiä ihmisiä järjestää talkootyönä.

Katariina Mäkinen-Önsoy