Kaarinassa rakenteilla kaksi kevyen liikenteen väylää

Kevyen liikenteen väylät parantavat turvallisuutta. Kuvituskuva.

KAARINA.

Ensi vuoden puolella Kaarinaan valmistuu kaksi uutta kevyen liikenteen väylää: ensimmäinen on tulossa Rohdintielle Verkakylään ja toinen Hiiskanaukeantielle vain muutaman sadan metrin päähän. Kaarinan kaupungin toimistoinsinööri Pekka Salo kertoo, että kahdesta hankkeesta Rohdintie on pidemmällä.

Hiiskanaukeantien urakka on vasta alkanut, mutta molemmat ovat hyvin aikataulussa, hän sanoo.

Rohdintien kevyen liikenteen väylä liittyy Verkakylän kaavan laajennukseen, ja yhteensä alueelle on tulossa noin kaksi kilometriä kevyen liikenteen väylää. Rohdintien väylän pituus on kuitenkin noin 500 metriä. Hiiskanaukeantien kevyen liikenteen väylälle mittaa kertyy lähes 700 metriä.

Molempien urakoiden taustalla on turvallisuuden lisääminen.

– Rohdintie on koululaisten paljon käyttämä reitti Littoisten suuntaan. Hiiskanaukeantiellä mennään tarpeen ja turvallisuuden ehdoilla, sillä siellä on vilkas liikenne ja kevyen liikenteen väylän käyttäjiä on paljon. Kyseessä on vanha tie, jonka turvallisuutta parannetaan kevyen liikenteen väylällä, Salo sanoo.

Rohdintien ja Hiiskanaukeantien kaltaisten urakoiden kohdalla on Salon mukaan otettava huomioon monta asiaa kuten työturvallisuus, työmaan väliaikaiset opastukset ja tiedottaminen esimerkiksi urakan aiheuttamista tilapäisistä häiriöistä. Hän muistuttaa, että vaikka muulle liikenteelle urakka voi näyttäytyä hidastavana tekijänä, on tavoitteena kaikkien etu.

– Pääsääntöisesti ihmiset ymmärtävät, että kyseessä on väliaikainen haitta ja kevyen liikenteen väylät parantavat turvallisuutta. Esimerkiksi Verkakylän hankkeessa koko alueelle tulee 20 suojatietä rakennettavaksi ja Hiiskanaukeantielle viisi. Niillä on merkittävä vaikutus liikenneturvallisuuteen, joten toivon tienkäyttäjiltä kärsivällisyyttä työn suorittamisen ajaksi.

Hiiskanaukeantien kevyen liikenteen väylän pitäisi valmistua 30. huhtikuuta ja Rohdintien 30. kesäkuuta mennessä ensi vuoden puolella. Tällä hetkellä muita samankaltaisia projekteja ei ole kesken.

– Ensi vuonna toteutetaan näillä näkymin Makarlantien kevyen liikenteen väylä kuin myös uusien asuinalueiden yhteydessä rakennettavia väyliä. Lisäksi vuosittain toteutetaan pienempimuotoisia, liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtääviä töitä olemassa olevilla kevyen liikenteen väylillä kunnossapidon määrärahoilla, Salo kertoo.

Liisa Kallio