Raision Olkkarissa Asunnottomien yön etkot

RAISIO. Asiointipiste Olkkari järjestää eri yhteistyötahojen ja vapaaehtoisten kanssa Asunnottomien yön etkot Raisiossa perjantaina 15. lokakuuta kello 9–16. Vuoden 2021 teemana on ”ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty”. Tapahtumapaikkoina ovat Olkkari ja Raision tori.

Takkien, villasukkien ja -lapasten, hygieniatarvikkeiden sekä muiden lahjoitustuotteiden jako tapahtuu Olkkarissa terveysturvallisuus huomioiden. Torilla jaetaan kello 14–16 hernekeittoa niin liha- kuin kasvisversioina, mehua, pientä suolaista, kahvia ja pullaa.

Olkkariin voi tuoda 13.10. asti ehjiä, puhtaita ja hyväkuntoisia talvitakkeja miehille ja naisille lahjoitettavaksi.

Asunnottomien yötä on Suomessa vietetty vuodesta 2002 alkaen osana YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi 17.10. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

Turun Seutusanomat