Askaisissa vietetään perinteisiä kurkkumarkkinoita

Louhisaaren kartanoon ilmainen sisäänpääsy

Kurkkumarkkinat vuonna 2016. Seutusanomien kuva-arkisto.

TAPAHTUMAT. Perinteiset Askaisten kurkkumarkkinat järjestetään lauantaina 14. elokuuta kello 10–15 Pöyhösen pellolla. Jo 38. kertaa Askaisissa pidettävien markkinoiden musiikista vastaa maskulainen yhtye Kyläsepät. Kurkkuteemaisia maistiaisia löytyy Turun Keittiömestareiden kojusta ja markkinaisäntänä toimii tuttuun tapaan Markku Heikkilä.

Askaisten Kurkkuseura ry:n järjestämässä tapahtumassa noudatetaan alueellisia koronarajoituksia, ja kasvomaskit sekä käsidesi ovat vahvasti suositeltuja. Kurkkumarkkinoiden yhteistyökumppanina on muutaman vuoden toiminut Maskun Yrittäjät.

Markkinapäivänä Louhisaaren kartanolinnassa ei järjestetä yleisöopastuksia, vaan yleisö saa omatoimisesti kiertää museossa maksutta. Kello 12 järjestetään ulkona kartanon kalmilaisesta puutarhasta kertova opastus, johon kaikki vierailijat voivat vapaasti osallistua.
Koronarajoitusten vuoksi kartanon päärakennukseen voidaan ottaa kerrallaan enintään 50 henkilöä. Sekä rajoitusten että päärakennuksessa päivän aikana kiertävien tilausryhmien johdosta sisäänpääsyä kartanoon voi joutua odottamaan markkinapäivänä pitkäänkin, aina puolesta tunnista kokonaiseen tuntiin.

Turun Seutusanomat