Kivakesä kulmilla -toimintaa lapsille Halisissa, Lausteella ja Varissuolla

Kesän aikana leikitään ja pelataan. Jalkapallo on varmasti suosittu laji monessa paikassa! Tässä tunnelmia viime kesän Kivakesä kulmilla -futiksesta Varissuolta. Kuva: Merdan Mahmud.

Kivakesä kulmilla tarjoaa niin taidepajoja, kädentaitoa kuin liikuntaakin Turun kaupunginosissa. 

TURKU. Kivakesä kulmilla tarjoaa 7.6.–30.7. arkipäivisin maksutonta ja avointa ohjelmaa alakouluikäisille ja lapsiperheille kuudella asuinalueella Turussa. Luvassa on leikkiä, liikuntaa, taidepajoja ja paljon muuta tekemistä ulkona turvallisten aikuisten ohjaamana.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Alle kouluikäiset lapset voivat osallistua yhdessä huoltajansa kanssa. Kivakesä kulmilla toteutuu järjestöjen, urheiluseurojen ja kaupungin yhteistyönä.

Kivakesä kulmilla -toimintaa järjestetään Halisissa ma–pe klo 11–16 nuorisotila Huudilla, Lausteella ma–pe klo 11–16 Lausteen Lähiötuvan edustalla, Maaria–Paattisten alueella ma–pe klo 11–16 Maarian kylätalolla, Pansiossa ma–pe klo 11–12.30 ja 13–16 koulun pihassa ja Me-talolla, Runosmäessä ma–pe klo 11–16 Yhdessä-yhdistyksessä sekä Varissuolla ma–pe klo 11–16 Varissuon nuorisotalon ympäristössä.

Lausteen kesäohjelmaan Kivakesä kulmilla -tapahtuma vaikuttaa niin, että aamukahvit Lähiötuvan edustalla järjestetään jo klo 8–9.30. Maksutonta ja avointa Kivakesä kulmilla -toimintaa on tarjolla klo 11 eteenpäin alakouluikäisille ja lapsiperheille.

Päivittäisen ohjelman lisäksi järjestetään myös työpajoja, esimerkiksi Mielikuvituksellinen muovailuvahaolento -työpaja innostaa muovailemaan Lausteen Kirjurinaukion tuntumassa keskiviikkona 16.6. klo 11–13, sekä Varissuon nuokkarin pihalla ke 16.6. 14–16. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa liikunta- ja taidepajoja.

Turun museokeskuksen työpajat järjestetään heinäkuussa maanantaisin Runosmäessä, tiistaisin Lausteella, keskiviikkoisin Varissuolla, torstaisin Halisissa ja perjantaisin Pansiossa. Kellonaika on jokaisessa paikassa sama eli 13–14.30. Lisätietoa Turun kaupungin sivuilta.

Katariina Mäkinen-Önsoy