Knit’n’Tag ihastuttaa jälleen Aurajokirannassa

"Yhdessä" neulegraffititapahtuman teemana

Wirmon Marttojen taidonnäyte vuodelta 2019 Knit’n’Tag -tapahtumassa. Kuva: Åbolands hantverk rf /Taito Åboland .

Taito Åboland järjestää lauantaina 8. toukokuuta Aurajoen rannalla Knit’n’Tag Turku -tapahtuman, jossa jokirannan puut koristellaan jo viidettä kertaa neulegraffiteilla.

TAPAHTUMAT. Paraislainen Åbolands hantverk rf / Taito Åboland järjestää lauantaina 8. toukokuuta Aurajoen rannalla Knit’n’Tag -tapahtuman. Viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa rannan puut koristellaan upeilla neulegraffiteilla. Tempauksen tavoitteena on luoda elävä kaupunkimiljöö, nostaa kiinnostusta käsityötä kohtaan ja innostaa yhteistyöhön. Tarkoitukseen sopivat kaikki jäännöslangat ja muut ylijäämätekstiilit, tyyli on vapaa ja mielikuvitus vain rajana.

Neulegraffiteista koostuva ympäristötaideteos on kaikkien ilona 23.5. asti. Neulegraffitien tekemisessä ei ole oikeaa tai väärää tapaa, vaan tyyli on vapaa. Kaikki halukkaat, yhdistykset, järjestöt, ryhmät, oppilaitokset ja yksityishenkilöt ovat olleet tervetulleita valmistamaan yhteisöllistä kaupunkitaideteosta, jonka vapaamuotoisena teemana tänä vuonna on ”Yhdessä”.

Tänä vuonna kierrätys on noussut entistäkin tärkeämpään rooliin teosten toteutuksessa. Knit’n’Tag -ympäristötaideteokseen osallistuu noin 40 yhdistystä ja organisaatiota. Kädentaitojaan esittelevät kaikenikäiset, nuorimmat 5-vuotiaita ja tapahtuman seniorit ovat jopa 80-vuotiaita.

Tempaukseen voi osallistua myös pienemmällä graffitilla. Maailmalla on käynnissä sosiaalinen käsityöviesti #rosesagainstviolence, jonka tarkoituksena on levittää sanaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Åbolands hantverk rf ottaa vastaan myös virkattuja ruusuja osana maailmanlaajuista kampanjaa. Ruusugraffitiin voi liittää halutessaan tervehdyksensä ja nimensä. Ruusun voi tulla 8.5. myös kiinnittämään paikan päälle rannan valotolppaan. Tunnisteella #rosesagainstviolence löytää inspiraatiota esimerkiksi Instagramista.

Katariina Mäkinen-Önsoy