Idea- ja remonttirahaa asukkaiden itse päätettäväksi

MIELIPIDE/KUNTAVAALIT

Haluamme jokainen viihtyä lähiympäristössä jossa vietämme paljon aikaa. Entä, jos olisi mahdollista vaikuttaa pieniinkin asioihin, joilla viihtyvyys kohenee?

Kuntalaisten asiantuntijuus lähialueen toiminnoissa voidaan valjastaa kaikkien eduksi ja näin edistää asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. OSBU on uusi keino tulevaisuuden kunnan rakentamisessa.

OSBU eli osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kuntalaiset otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja jopa päätöksentekoon. Joissain kaupungeissa OSBU on ollut käytössä jo muutamia vuosia.

Esimerkiksi Riihimäellä OSBU:n 100.000 euron summa on varattu kuntalaisten ideoille, joiden joukosta lopuksi äänestetään parhaat ideat netissä.

Esimerkkejä valituista hankkeista eri kaupungeissa ovat ”luontopolku lapsille, sähköpyöriä asukkaille lainattavaksi, taukopaikka pyöräilyreitin varrelle, pukukoppi uimarannalle, kirjaston pop-up kahvila” jne .

Uudenkaupungin keskusta-alueella ja kylissä on paljon sellaisia asioita, jotka voitaisiin pienellä summalla saada kuntoon.

Mikäli me allekirjoittaneet Kokoomuksen ehdokkaat pääsemme uuteen valtuuston, lupaamme tehdä valtuustoaloitteen, että myös Uusikaupunki ottaa ” OSBU:n” käyttöön jo ensi vuoden budjetissaan.

Merja Mänty

hankintainsinööri

Tiina Orell-Nacar

puheterapeutti

Tarmo Kangas

ex. asianajaja