Teemu Tolonen työskentelee toiminnanohjaajana Pyhärannassa

Työllisyyspalveluja ja nuorisotyötä

Pyhärannan toiminnanohjaajaan Teemu Toloseen voi olla yhteydessä sähköpostilla, puhelimitse sekä somen kautta. Kuva: Teemu Tolonen.

Pyhärannan uutena toiminnanohjaajana helmikuussa aloittanut Teemu Tolonen odottaa innolla paikallisten pariin pääsyä. Yhteydenotot kun tapahtuvat vielä toistaiseksi pääosin sähköisten kanavien kautta ja puhelimitse.

PYHÄRANTA. Pyhärannan toiminnanohjaajan pestissä aloitti 8. helmikuuta Teemu Tolonen, jonka työajasta 60% on varattu työllisyyspalveluille ja 40% nuorisotyölle.

Eurajoella ison osan elämästään asuneena ja Helsingissä opiskelleena raumalaisena Toloselle Vakka-Suomi kuten koko Varsinais-Suomikin oli ennestään melko tuntematonta aluetta. Nyt hän on kuitenkin päässyt pikkuhiljaa tutustumaan paikallisiin työnsä kautta.
– Korona-aika on siitä haastavaa, että kasvokkain tapahtuvia kontakteja ei ole paljon. Meitä on kuitenkin sosiaalitoimessa pieni työporukka, johon on ollut helppo tutustua, vaikka tehdään paljon töitä etänä, Tolonen toteaa.

Tolonen ohjaa työllisyyspalveluissa kuntouttavaa työtoimintaa.
– Kuuden henkilön kokoontumisrajoitukset eivät ole onneksi vaikeuttaneet työtä, sillä meillä on Pyhärannassa sen verran vähän kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita.

Työllisyyspalvelut ovat keskittyneet tällä hetkellä Rohdaisten nuorisotilaan, joka on Pyhärannan kunnanviraston yhteydessä.

– Nuokkaritoiminta on tällä hetkellä tauolla. Tilat ovat olleet käsitykseni mukaan tyhjillään viime marraskuusta lähtien. Työtoiminnan asiakkaat ovat hieman kunnostaneet nuokkaria seinäntasoituksella ja uudelleen maalauksella. Liitutaulumaali toi mukavaa eloisuutta tilaan, Teemu Tolonen kertoo.

Jatkossa Tolosen tavoitteena on osallistaa nuoriso kehittämään heille suunnattua toimintaa.
– Kunhan vain saan nuoriin yhteyden, tarkoituksena on toteuttaa toimintaa heidän ideoidensa pohjalta. Nuokkaritilojenkin kunnostamisessa kaivattaisiin nuorten omaa kädenjälkeä.

Tolonen haluaa viestittää hyvää, rentoa ja hyväksytyksi tulemisen kokemusta työssään sekä työllisyys- että nuorisopalveluissa.
– Toimenkuvassani on tärkeintä se, että toimintaa kehitetään hyvällä fiiliksellä, ei pelkästään ylhäältä ohjautuvasti, vaan yhdessä tekemällä, hän jatkaa.

Pyhärannassa on kolme nuorisotilaa, mutta toimintaa järjestetään toistaiseksi vain yhdessä tilassa, Rohdaisten nuokkarilla, sitten kun kokoontumisrajoitukset taas sallivat.

– Rohdaisten nuokkari on tarkoitus avata vielä huhtikuun aikana. Alkuun toiminta pyörii vain ennakkoilmoittautumisilla niin, että nuokkarille pääsee iltaa viettämään kuusi ensiksi ilmoittautunutta tai sitten enintään kuuden hengen kaveriporukalla, Tolonen sanoo.

Teemu Tolosen mukaan ulkona toteutettavaan toimintaan on paljon mahdollisuuksia kevään edetessä. Esimerkiksi pihatyöpalvelu on jälleen toiminnassa:
– Kuntouttavassa työtoiminnassa teemme avustus- ja pihatöitä tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Maksuton palvelu on tarkoitettu liikkumisrajoitteisille kuntalaisille, joilla ei ole arjen tukiverkostoa lähellä.

Pyhärantalaiset nuoret voivat olla Toloseen yhteydessä Instagram- ja Facebook-sometilien kautta, puhelimitse ja sähköpostitse.
– Ulkotiloissa on mahdollistaa järjestää myös pop up -nuokkaritoimintaa, kunhan ilmat lämpenevät. Näin tulisivat myös kasvot tutuiksi, hän ideoi.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!