Kesärauhan esiintyjäkattaus täydentyy Supergrassilla ja Almalla

Turun linnan puistossa elokuussa

Brittiläinen Supergrass esiintyy Turussa elokuussa. Kuvat: Kesärauha.

Keskiviikkona 28.4. julkaistiin Kesärauhan valmis ohjelma, päivitetty päiväkohtainen artistijako sekä tarkemmat ohjeet lippujen kanssa toimimisesta.

TURKU. Turussa järjestettävä Kesärauha-festivaali tiedotti viime viikolla festivaalin siirtymisestä kesäkuulta elokuulle. Keskiviikkona 28.4. Kesärauha julkisti ohjelmistoonsa seitsemän uutta kiinnitystä, joiden myötä festivaalin ohjelmisto on valmis. Samalla julkistettiin päiväkohtainen artistijako.

Kesärauhaan jo julkistettu ohjelma on onnistuttu siirtämään lähes täydellisesti uuteen ajankohtaan. Ainoastaan Olavi Uusivirran sekä Xysman esiintymiset peruuntuvat elokuun tiimoilta.

Tanskalaisen Mewin seuraksi elokuiseen kattaukseen liittyvät muun muassa brittirockin legenda Supergrass sekä kotimainen artisti Alma. Kesärauhan ohjelman viimeistelevät uuden albumin julkaissut Litku Klemetti, Suomen parhaisiin livebändeihin lukeutuva TEKSTI-TV 666, kotimaista punkrockia edustava Kissa, ihka ensimmäisen livekeikkansa Kesärauhassa tekevä turkulainen hehkutettu indiepop-lupaus Fabianossa sekä turkulainen kovassa nosteessa oleva rap-artisti Jmbo.

Tapahtumapaikka vaihtuu tämän kesän festivaalin ajaksi Vanhalta Suurtorilta väljemmälle alueelle Turun linnan puistoon.

Kolme kertaa suurempi festivaalialue mahdollistaa turvallisemman tapahtumajärjestämisen poikkeusaikana. Tapahtumaan myytävää lippumäärää ei siis kasvateta, vaikka tapahtumapaikka vaihtuu suuremmaksi.

– Tämän kesän ykköskriteerinä oli se, että alueen on oltava todella selkeästi väljempi, jotta se mahdollistaa poikkeusajan vaatimat erityisjärjestelyt, joita nykyisellä sijainnilla ei olisi ollut mahdollista toteuttaa. Säilytämme Kesärauhan päiväkohtaisen kapasiteetin n. 5000 kävijässä myös Linnanpuistossa. Sen minkä häviää kaupunkifestarin hengessä, voittaa takaisin historiallisuudessa, vehreydessä ja ennen kaikkea neliömetreissä, kertoo Kesärauhan taiteellinen johtaja Pietu Sepponen.

Kesärauhan järjestäjät ovat kiitollisia Turun kaupungin antamasta tuesta haastavina aikoina.

– Turun kaupunki pyrkii olemaan joustava ja löytämään korvaavat ajankohdat kaikille siirtyville tapahtumille. On tärkeää, että jokainen tapahtuma voidaan toteuttaa turvallisesti ja taloudellisesti kannattavasti. Uskomme vakaasti ammattimaisten tapahtumajärjestäjien kykyyn hoitaa tapahtumaturvallisuus siten, että kesällä myös Linnanpuistoon voidaan kokoontua nauttimaan festaritunnelmasta, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Kaikki vuosille 2020 ja 2021 jo ostetut Kesärauha-liput käyvät uuteen elokuun ajankohtaan sellaisenaan. Jos lipun haluaa vaihtaa toiseen päivään, ohjeet ja suorat linkit löytyvät Kesärauhan nettisivuilta. Lipun palautus ja vaihto on mahdollista 3.5.–31.5. välisenä aikana.

Kesärauha-festivaalin tuottaa Sunborn Events Oy.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!