Kaarinan ensimmäinen Green Key -sertifikaatti Villa Wolaxille

Kuva: Villa Wolax.

Villa Wolaxissa on aina pyritty toimimaan kestävästi ja ympäristöä kunnioittaen, mutta Green Keyn myötä vastuullisuus on vahvistunut entisestään.

KAARINA. Kaarinan Kuusistossa sijaitseva hotelli-ravintola Villa Wolax on ensimmäinen kaarinalaisyritys, jolle on myönnetty Green Key -sertifikaatti. Villa Wolax tarjoaa ravintola-, hotelli-, kokous- sekä juhlapalveluita ja palvelee myös vierasvenesatamana.

Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, jonka voi saada vastuullista matkailua rakentava ja paikallista kulttuuria sekä luontoa suojeleva yritys. Se on myönnetty tuhansille matkailuyrityksille kymmenissä maissa. Green Key -sertifioituja yrityksiä löytyy ympäri Suomea, mutta Turussa ja lähikunnissa vihreitä avaimia on vasta muutamia.

Kuusiston saaressa, meren rannassa Villa Wolaxia pyörittävät yrittäjät Kati ja Tino Aaltonen pitävät sertifikaattia merkittävänä saavutuksena. Aaltoset toteavat, että pienilläkin teoilla voi saada suuria vaikutuksia ympäröivän luonnon suojelemiseksi.

– Meillä oli jo paljon valmiiksi tehtynä, mutta Green Keyn hakuprosessi pakotti miettimään tarkemmin, että mitä tehdään ja miksi, Kati Aaltonen toteaa.

Green Key -sertifikaatin saaminen edellyttää tarkkojen kriteerien täyttämistä päivittäisessä toiminnassa ja myös toiminnan kehittämistä tulevaisuudessa. Prosessi on jatkuva. Aaltosille on tärkeää, että nyt kun kestävä ja vastuullinen toiminta on saatu niin sanotusti kansien väliin, myös työntekijät saadaan toimintaan entistä paremmin mukaan. Koko henkilökunta saa kattavan perehdytyksen vastuullisen toiminnan periaatteisiin.

Villa Wolaxilla on myös terveysturvallisuuden osoittava Clean & Safe Turku -tunnus.

Vastuullisuus on tärkeä osa tämän päivän matkailua ja kilpailuvaltti yrityksille. Se on myös merkittävä osa Turun seudun matkailun tulevaisuutta: matkailu- ja kongressitoimisto Visit Turku ja seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy rakentavat Turun seudulle omaa kestävän matkailun ohjelmaa.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!