Turun Lähimmäispalveluyhdistys on Turun kaupungin vuoden 2020 yhteistyökumppani

Eturivissä Rosa-Maria Tuominen, Mira Berg ja Satu Järvenpää Turun lähimmäispalveluyhdistyksestä ja takarivissä Turun kaupungin liikuntapalveluista liikuntapalvelupäällikkö Esko Halonen, projektipäällikkö Saija Kultala ja liikuntasihteeri Päivi Matilainen. Kuva: Merja Mäkelä

TURKU

Turun kaupunki palkitsi Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen vuoden 2020 yhteistyökumppanina. Poikkeusolosuhteiden takia palkinnonjakoa ei voitu järjestää Varsinais-Suomen Urheilugaalassa, vaan palkitsemistilaisuus pidettiin Turun kaupungin liikuntapalvelujen tiloissa 5. helmikuuta.

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen puolesta kunniakirjan vastaanottivat Mira Berg, Satu Järvenpää ja Rosa-Maria Tuominen. Yhdistys palkittiin 1000 euron lahjoituksella.

Kokoontumisrajoitusten takia ei myöskään Vuoden seuratyöntekijöitä voitu kutsua tavalliseen tapaan Urheilugaalaan.

Turun viime vuoden seuratyöntekijäksi valittiin Sankukai Ry:n toiminnanjohtaja ja päävalmentaja Rolf Koivumäki. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu järjestää alueen seuratyöntekijöiksi valituille tilaisuuden myöhemmin tänä vuonna.

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry on toiminut pitkään ja aktiivisesti Turun kaupungin liikuntapalvelujen yhteistyökumppanina muun muassa ikääntyneiden liikunnan kehittämisessä ja järjestämisessä.

Yhdistyksen ammattitaitoisilla edustajilla on ollut tärkeä rooli myös Voimaa Vanhuuteen -hankkeen työryhmässä kolmannen sektorin edustajina ja aikanaan hankkeen toimintojen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Erityistä kiitosta yhdistys saa poikkeuksellisen aktiivisesta, innovatiivisesta ja pyyteettömästä toiminnasta turkulaisten ikääntyneiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn eteen koronaepidemian iskiessä keväällä 2020.

– Ilman Lähimmäispalveluyhdistyksen merkittävää panosta ja yhteistyötä ei Turun kaupungin liikuntapalvelut olisi voinut järjestää parvekejumppia niin laajasti, kuin se oli yhdistyksen tuella mahdollista. Yhdistys jalkautui maksutta kohderyhmän pariin, oli järjestelyissä mukana tasavertaisena kumppanina ja ideoi toimintaa paremmin ikääntyneitä palvelevammaksi, kiittelee projektipäällikkö Saija Kultala Turun kaupungin liikuntapalveluista.

Turun Vuoden seuratyöntekijä on itsepuolustusseura Sankukai ry:ntoiminnanjohtaja ja päävalmentaja Rolf Koivumäki.

Sankukain lajeja ovat karate, ju-jutsu, kobudo, potkunyrkkeily ja vapaaottelu. Koivumäki on toiminut koko seuran toiminnan ajan palkattomana valmentajana ja toiminnasta todellisuudessa vastaavana henkilönä sekä seuran toiminnanjohtajana ja päävalmentajana vuodesta 1979 alkaen.