Naantalissa järjestetään webinaari aurinkosähkön yhteishankinnasta

NAANTALI. Naantalissa käynnistyy keväällä aurinkosähkön yhteishankinta. Torstaina 11. helmikuuta kello 17.30–19.30 järjestettävässä Aurinkosähköä pientaloon -tilaisuudessa kerrotaan yhteishankintaan osallistumisesta, järjestelmän mitoituksesta, erilaisista paneeleista, aurinkosähkön käyttömahdollisuuksista ja asennuksen vaatimuksista.

Yhteishankinnan osallistujien kokoamisen ja kilpailutuksen toteuttaa Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia. Kyseessä on Avaimet käteen -hankinta, johon voivat osallistua kaupungin pientaloasukkaat. Kilpailutus tehdään kevään aikana ja asennukset toteutetaan kesällä 2021. Yhteishankinta toteutetaan, mikäli vähintään kymmenen osallistuja ilmoittautuu kilpailutukseen.

Webinaarissa alustavat muun muassa Naantalin kaupungin ympäristöpäällikkö Saija Kajala, Valonian energia-asiantuntija Liisa Harjula, Solar Finlandin Anu Areva, Naantalin kaupungin rakennustarkastaja Markku Aro sekä Naantalin Energian edustaja.

Naantalin kaupunki osallistuu hankkeeseen tiedonvälittäjänä, mutta ei ole mukana itse kilpailutuksessa. Yhteishankinta on osa kaupungin ympäristö- ja ilmasto-ohjelman toteutusta ja kuntalaisten aktivoimista uusiutuvan energian käyttöön.

Osallistumislinkki etäwebinaariin lähetetään Naantalin kaupungin nettisivujen kautta ilmoittautuneille. Maksuton etätilaisuus on tarkoitettu kaikille aurinkosähköstä kiinnostuneille naantalilaisille.

TSS

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!