Appelsiini-suklaakakku ikuisen taatelikakun tilalle?

Appelsiini-suklaakakku voi korvata tutun taatelikakun.

LEIVONTAVINKIT.

Kukapa ei olisi herkutellut taatelikakulla? Taatelikakku on monen suosikki, mutta sille on vaihtoehtoja. Leipurimestari Jorma Tuukkanen Kaarinasta vinkkaa tällä kertaa appelsiini-suklaakakun ohjeet – ja onhan Tuukkasella vinkki myös joulutortuista.

Kahteen noin 450-grammaiseen appelsiini-suklaakakkuun tarvitaan 270 grammaa vehnäjauhoja, 200 grammaa voita, 170 grammaa sokeria, 3 kananmunaa, 100 grammaa tummaa suklaarouhetta, 15 grammaa vaniljasokeria, 10 grammaa leivinjauhetta, 1,3 desiä kermaa ja 50 grammaa appelsiinin kuorikuutioita.

– Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa vaahdoksi, noin kolme minuuttia. Sitten lisäät munat yksi kerrallaan, jauhot ja lopuksi lisätään kerma ja karkeaksi ruohittu tumma suklaa sekä appelisiinikuorikuutiot. Sekoita tasaiseksi massaksi, rasvaa vuoat hyvin ja ripottettele vuoan pohjalle mantelilastuja. Paista 175:ssä asteessa noin 60 minuuttia. Ja herkuttele, vinkkaa Jorma Tuukkanen.

Tuukkasella on myös oma tapansa tehdä ”minijoulutortuja”.

– Etenkin jouluna syötävää on niin valtavan paljon, että jälkiruokakahveilla ei enää jakseta syödä joulutorttuja. Kokeilepa minijoulutorttua. Valmiin lehtitaikinalevyn kun kaulii 10 senttiä leveäksi ja 25 senttiä pitkäksi, niin siitä saakin kymmenen minitähtitorttua, hahmottaa Tuukkanen.